Business Magazine

Dan Bittman, una dintre persoanele publice din România  care s-a remarcat pe toată perioada pandemiei prin criticarea măsurilor restrictive impuse de autorități, pare să schimbe foaia. Sâmbătă seară, la B1TV, și-a anunțat decizia de a se vaccina împotriva Covid. Să fi conștientizat că aceasta este singura șansă să fie reluate concertele, sursa importantă de venit pentru cei din industria muzicală și a organizatorilor de evenimente, fie publice, fie private.  

„După un an de zile şi toate măsurile luate, suntem în aceeaşi situaţie iar poporul a fost foarte obedient. A respectat măsurile impuse şi, cu toate acestea, suntem într-o situaţie gravă. Respect legea şi am respectat-o în tot acest an. Dar am senzaţia că oamenii care ne impun aceste restricţii vor să ne ducă într-o situaţie de criză. Vor neapărat să o facă… Nimeni nu doreşte, de fapt, să îmbunătăţească ceva. Dimpotrivă. Doreşte să aibă cifre. Doreşte să vândă în continuare marfă: medicamente, teste, vaccinuri. Ce rost are să discutăm? Suntem în aceeaşi situaţie ca atunci când nu exista vaccin. Ba chiar mult mai rea”, a declarat Bittman. Putem spune că această declarație o altă variantă a celebrului cântec „Banii vorbesc”, semnat chiar de Bittman.

Bittman și-a ales vaccinul, cel mai controversat în acest moment

Un militant împotriva vaccinului, în special cel cu ARN Mesager, decizia lui Bittman a uimit multă lume, mai ales că acesta era unul dintre cei mai înversunați români, fiind la concurență cu Diana Șoșoacă.

„Nu m-am vaccinat, dar mă voi vaccina. Am așteptat vaccinul Johnson & Johnson, care mi se pare mai tradițional și în alea tradiționale am încredere. Nu am încredere în astea cu ARN Mesager ca Pfizer si Moderna, de asta aștept pe cel de la J & J. Dar, uite, ca să nu zică lumea nu știu ce, mă voi vaccina cu AstraZeneca”, spunea Dan Bittman, în urmă cu o lună, când serul de la AstraZeneca era subiectul multor controverse.

Vaccinarea nu este obligatorie, însă este necesară pentru ieșirea din pandemie și pentru a putea să ne reluăm viețile, deși nimic nu va mai fi ca înainte. Iar fiecare așteaptă cu nerăbdare să meargă la vreun concert al trupei preferate, fără să aibă vreo teamă. Iar artiștii pot mișca lucrurile în acest sens, dacă vor.

Citește și: Bittman l-ar fi învățat pe Arafat cum se face, dar dacă Arafat nu-l ascultă?