Amenzi de 6.000 de lei și desfacerea contractelor de muncă pentru trei gunoieri din Sectorul 5

Pe lângă aceste două măsuri, pe numele lor va fi întocmit și un dosar penal pentru distrugere

Trei angajați ai societății Salubrizare Sector 5 au fost prinși, sâmbătă, de Poliția Locală Jilava și Garda Națională de Mediu în timp ce transportau ilegal deșeuri din construcții, în timpul programului, cu autoutilitara destinată deșeurilor menajere. „Ciubucul” acestora îi va costa destul de mult, căci s-au ales pe lângă o amendă usturătoare și cu desfacerea contractelor de muncă, dar și cu un dosar penal pentru distrugere.

Potrivit Primăriei Sectorului 5, Poliția Locală Jilava, în colaborare cu Garda Națională de Mediu i-au depistat pe cei trei angajați, în timp ce foloseau gunoiera a companiei pentru a colecta deșeuri din construcții dintr-o altă autoutilitară pe raza comunei Jilava din județul Ilfov. Cei trei bărbați se aflau în timpul serviciului. Angajații societății Salubrizare Sector 5 se deplasau către Sectorul 5 după ce goliseră o gunoieră cu deșeuri menajere la groapa de gunoi EcoSud din Vidra. Pe drum, însă, aceștia s-au oprit în comuna Jilava, unde au colectat deșeuri din construcții. Cel mai probabil, angajații societății Salubrizare Sector 5 ar fi mers apoi în sector pentru a umple gunoiera cu deșeuri menajere, astfel încât nimeni să nu își dea seama că sub acestea se află deșeuri din construcții.

Piedone le-a mulțumit polițiștilor și comisarilor pentru vigilență

Pe lângă amenda în cuamtum de 6.000 de lei pe care le-au aplicat-o cei de la Poliția Locală, celor trei li se vor desface contractele de muncă, în regim de urgență. Totodată, pe numele acestora va fi deschis și un dosar penal pentru distrugere, având în vedere că au încărcat deșeuri din construcții într-o autoutilitară destinată deșeurilor menajere.

„Am avut multe acțiuni în Sectorul 5 pentru a-i depista pe cei care aruncă deșeuri pe spațiul public. Am aplicat amenzi pentru că un astfel de comportament este de netolerat. Însă și când cei care lucrează pentru Primăria Sectorului 5 greșesc, aceștia trebuia sancționați conform legii. Trei angajați ai societății Salubrizare Sector 5 au fost amendați după ce au fost prinși că încarcă deșeuri din construcții în gunoiera companiei. Totul s-a întâmplat astăzi, pe raza comunei Jilava. Mulțumesc Poliției Locale Jilava și comisarilor Gărzii Naționale de Mediu pentru vigilență. Îi asigur de toată cooperarea noastră în astfel de acțiuni.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Piedone, deschis la doleanțele bucureștenilor din Sectorul 5