Romprest a anunțat că va ridica gunoiul din Sectorul 1

Clotilde Armand, reacționează pe Facebook

Compania Romprest, responsabilă de serviciul de salubrizare din Sectorul 1, a anunțat că va continua să ridice gunoiul din sector după ce Primăria condusă de Clotilde Armand a făcut plata parțială a facturilor.

Sumele achitate reprezintă o plată parțială a soldului total datorat de către Primăria Sectorului 1 Operatorului delegat pentru perioada iulie – decembrie 2020.

Mentionam ca facturile emise de catre Romprest in calitate de operator delegat, si care reprezinta debitul restant inregistrat de Primaria Sectorului 1 fata de operator, reprezinta contravaloarea tuturor prestatiilor activitatii de curatenie cai publice din cadrul serviciului, respectiv colectarea si transportul, sortarea/tratarea/depozitarea deseurilor din depozite necontrolate, deseuri din salubrizare stradala si alte categorii de deseuri, altele decat cele municipale, prestatiile operatorilor statiilor de sortare/tratare/depozitare precum si operatiunile manuale si mecanizate de salubrizare stradala. Cheltuielile angajate de Romprest in prestarea serviciului delegat sunt nu numai de natura cheltuielilor directe cu forta de munca si combustibilului, ele cuprind plati catre furnizorii strategici si esentiali pentru continuarea activitatii, rate de leasing, rate si dobanzi bancare, sume datorate la bugetele statului.

Comunicatul Romprest

Citește și: Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu

Totodată, compania a anunțat și faptul că suspendă efectele notificării făcute către Primăria Sectorului 1, în urmă cu o săptămână, și va presta în continuare, în regim de normalitate, toate activitățile din cadrul serviciului delegat.

Potrivit Romprest, „odată cu revenirea la normalitate și la o derulare instituțională a contractului, asigurăm cetățenii Sectorului 1 că vom respecta, ca și până acum, angajamentul nostru ferm de a le asigura în continuare servicii de calitate și un mediu salubru în Sectorul 1”.

„Nu le merge cu șantajul”

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand a reacționat pe o rețea de socializare, unde a precizat că Primăria condusă de aceasta este un „partener onest”, lucru pe care îl cere și de la firma de salubrizare.

„Mă bucur pentru compania Romprest care a luat astăzi decizia de a nu mai suspenda serviciile de salubrizare în sectorul 1, așa cum ne-au amenințat în data de 03.02.2021. Sper că acționarii și-au dat seama că este ilegal să facă asta, sper că și-au dat seama că nu le merge cu șantajul. Primăria condusă de mine este un partener onest și așa trebuie să fie și actualii acționari Romprest”, a scris edilul Clotilde Armand, pe Facebook.

Citește și: Clotilde Armand cere refacturarea „gunoaielor” din sector