Nicuțor Dan (preluare Digi 24)

Edilul general al Capitalei, Nicușor Dan a fost sfătuit de medicul Vasi Rădulescu să se vaccineze împotriva Covid. De altfel, sfatul lui Rădulescu este cu „bătaie” lungă, acesta considerând că Dan poate deveni un exemplu pentru bucureșteni, mai ales de când s-a introduc certificatul verde ca formă de acces în instituțiile publice, precum și la o serie de activități, cum ar fi de exemplu, la restaurante. Nicușor Dan, infectat cu Covid în primavara acestui an, a afirmat recent cpă nu s-a vaccinat încă pentru că nu a reușit să ajungă să își facă analizele medicale necesare pentru a vedea dacă este cazul să opteze pentru imunizare.

„Vă cer un pic ajutorul. Mi-am sacrificat de o săptămână orice fărâmă de timp liber pentru a răspunde oamenilor care au nelămuriri sau frici despre vaccinare. Am răspuns la peste 12.000 de mesaje. Ar conta enorm exemplul dumneavoastră pentru bucureșteni, pentru că nu v-ați vaccinat încă. Ați declarat că ați avut boala și vreți să vă faceți nu știu ce analize. Vă spun din capul locului că nu e nevoie să dozați anticorpii, iar studii solide arată că dacă vă vaccinați acum veți avea o imunitate excelentă. Așadar, repet: nu e nevoie de analize, iar trecerea prin boală + vaccin = imunitate grozavă”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe contul său de socializare.

De altfel, medicul a avut un sfat și pentru „conducătorul” Nicușor Dan, căruia i-a transmis să meargă „azi” să se vaccineze și penru a deveni un exemplu pentru oameni.

„Vă cer ajutorul ca apoi să ajutăm alți oameni pentru care dumneavoastră reprezentați un conducător. Dacă aveți o nelămurire, o frică, nu ezitați să-mi scrieți și vă răspund cu drag. Mergeți AZI să vă vaccinați și să scăpați de întrebări, suspiciuni. Mergeți AZI să vă vaccinați ca să vadă oamenii că liderul lor s-a vaccinat și e totul ok”, a mai scris medicul, care a adăugat că ajutorul lui Nicușor Dan ar conta enorm. „Și e un act de responsabilitate. Și matematica pledează oricând pentru vaccinare”, a concluzionat Vasi Rădulescu.

Recorduri la vaccinare

Pe fondul restricțiilor, dar și pe cel al imaginilor, dramatice, de prin spitale, a crescut numărul românilor care s-au decis să se vaccineze. Astfel, porivit datelor oferite de CNCAV, la raportarea de miercuri, în ultimele 24 de ore a fost atins un nou record al celor care s-au vaccinat cu prima doză, 111.556 de persoane, din cele 150.935 din totalul zilei. De la anunțul restricțiilor, ce au intrat în vigoare din 25 octombrie, 795.380 de persoane s-au vaccinat, dintre aceștia 577.192 cu prima doză.

De la începutul campaniei, au fost administrate 12.280.258 de doze de vaccin, 6.110.949 de persoane au schema completă de vaccinare și alți 787.440 au și a treia doză administrată.

Citește și: Maraton de vaccinare în șase spitale militare din țară