Foto: Pixabay.com

Ministerul Apărării Naționale organizează, în zilele de luni, 25 octombrie, și marți, 26 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei României, un maraton de vaccinare sub deviza „Împreună pentru viață, Împreună pentru viitor!”, transmit reprezentanții MApN, înr-un comunicat de presă.

Maratonul se desfășoară în șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Astfel, cetățenii din categoriile eligibile (cu vârsta mai mare de 12 ani) care doresc să se vaccineze o vor putea face, non-stop, începând cu ora 8.00 a zilei de luni, 25 octombrie, și până la ora 20.00 a zilei de marți, 26 octombrie, în centrele de vaccinare care funcționează la: Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iași; Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca; Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa; Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova; Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov; Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara.

Acesta este al doilea maraton organizat de MApN în Spitalele Militare, după cel din luna mai.

Potrivit CNCAV, în zilele de după anunțul privind restricțiile pentru următoarele 30 de zile s-au vaccinat 365.858 de persoane, dintre care 261.554 cu prima doză, în timp ce la raportarea din 21 octombrie, au fost 99.376 de persoane vaccinate, 62.376 cu prima doză.

La nivel național, de la începutul campaniei,  sunt vaccinate 6.417.484 de persoane, 5.920.032 cu „schema completă”, iar 706.622 și cu cea de-a treia doză.

Citește și: Record al românilor care s-au vaccinat împotriva Covid