Avataruri animate pentru apelurile video, lansate de Instagram şi Messenger 

Utilizatorii pot opta ca în locul propriei imaginii să apară un avatar animat

Apelurile video realizate cu platformele Messenger şi Instagram, ambele deţinute de Meta, pot fi modificate astfel încât în locul utilizatorului să apară un avatar care-i reproduce mişcările, potrivit stiripesurse.ro.

Meta a lansat o nouă facilitate, prin care utilizatorii pot opta ca în locul propriei imaginii să apară un avatar animat în cadrul apelurilor video.

Noua facilitate, disponibilă în Instagram şi Messenger, este descrisă de Meta ca fiind a treia opţiune pentru comunicare directă, pe lângă cea audio şi cea video tradiţională. Alături de configurarea propriului avatar, utilizatorul poate alege şi culoarea fundalului. Avatarurile digitale pot avea şi un rol practic, scutind utilizatorul de eventualele pregătiri şi cosmetizări premergătoare unui apel video tradiţional. Noua facilitate nu a fost adăugată, cel puţin deocamdată, şi pe WhatsApp,  cea mai folosită aplicaţie de comunicare din lume, cu peste două miliarde de utilizatori. Avertizare de furtuni și vijelii la munte, în vestul şi centrul ţării, până joi dimineaţa