7 persoane din Bistrița-Năsăud au ajuns la spital după ce au mâncat la o pomană

Ele au fost diagnosticate cu toxiinfecție alimentară

Șapte persoane, printre care doi copii, au ajuns la spital marți seara, după ce au participat la o pomană după o înmormântare în BistrițaNăsăud. Toți au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară, spun medicii. Este al doilea caz în județ, în numai două zile. Luni și marți, 17 participanți la un botez au fost diagnosticați cu aceeași boală, potrivit digi24.ro.

Apelul la 112 a fost dat marți seara, din Susenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud. Cinci adulți și doi copii, de 8 și 12 ani, acuzau stări de rău, greață, vărsături și dureri abdominale, după ce au participat cu toții, zilele trecute, la o înmormântare.

În sprijinul lor au fost trimise două echipaje medicale, dintre care unul de transport victime multiple.

„A doua intervenție mai puțin obișnuită. De data aceasta în localitatea Josenii Bârgăulu, unde au fost trimise un echipaj de consultații de urgență la domiciliu din cadrul SAJ Bistrița-Năsăud și autospeciala de transport victime multiple, din cadrul ISU Bistrița-Năsăud. Intervenția a survenit în contextul unei suspiciuni de toxiinfecții alimentare, apărute la mai multe persoane care ar fi participat la o înmormântare în zilele anterioare”, au transmis reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud.
Cazul de la Susenii Bârgăului este al doilea din județ, luni și marți, 17 persoane, printre care 10 copii, fiind adusi la spital cu toxiinfecție alimentară, după ce au participat la un botez. Controalele autorităților au scos la iveală, în acel caz, grave nereguli la firma de catering care le asigurase mâncarea. Restaurantul a fost amendat, în total, cu 12.400 de lei și s-a ales cu suspendarea temporară a activității.

Două schelete de dinozauri reconstruite, scoase la licitație în New York