Dispecer de la 112, anchetat pentru neglijență în serviciu

Dispecerul i-a spus unui bărbat care a anunțat prezența unei bombe să aducă dispozitivul la poliție

Un dispecer de la 112 și doi poliţişti de la Secţia 23 sunt cercetaţi de Serviciul Control Intern al Poliţiei Capitalei deoarece nu au chemat pirotehniştii în urma unui apel telefonic făcut de un bărbat, în care ar fi semnalat că are o bombă amplasată sub maşină, potrivit digi24.ro.

Un bărbat din Bucureşti a sunat la 112 şi a reclamat că are sub maşină un dispozitiv improvizat ce pare a fi o bombă

Dispecerul din cadrul Poliţiei Capitalei i-a spus să ia dispozitivul şi să meargă cu el la cea mai apropiată secţie. La Secţia 23, doi agenţi au preluat ceea ce părea a fi o bombă. Ei au dus dispozitivul într-un birou şi, timp de o oră, l-au analizat, au făcut fotografii, abia apoi au chemat pirotehniştii.

„Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind preluarea unui apel 112, de către un dispecer, privind amplasarea unui dispozitiv suspect pe un autoturism, (…) în cauză au fost dispuse verificări prin intermediul Serviciului Control Intern. În urma acestora, a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de dispecerul care a preluat apelul şi cei doi poliţişti, din cadrul Secţiei 23”, a informat  Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB). Potrivit unor surse judiciare, în urma apelului telefonic trebuia anunţat serviciul pirotehnic, iar cercetările nu trebuiau făcute de poliţiştii de la secţie.
Alarma s-a dovedit falsă, nefiind vorba de un dispozitiv exploziv, ci de un ansamblu improvizat nefuncţional, mai susţin sursele citate. Bacterie rezistentă la antibiotice, descoperită în premieră la Los Angeles