Alianta USR PLUS

Alianța USR PLUS solicită din nou amânarea alegerilor locale și cere printr-un comunicat organizarea de consultări între președintele Klaus Iohannis și partidele politice reprezentate la alegerile locale. Reprezentanții USR PLUS își susțin solicitarea motivând că organizarea scrutinului electoral, în acest context epidemiologic, prezintă un risc major pentru toți cei implicați și ar face ca rezultatul votului să fie alterat de prezența scăzută la urne.

„Alianța USR PLUS consideră că în actualul context epidemiologic organizarea alegerilor locale în 27 septembrie prezintă un risc major pentru populație, membrii birourilor electorale, membrii partidelor și voluntarilor și, dacă nu se iau măsuri de protecție sanitară adecvate, trebuie amânate. Fără noi măsuri ferme, cetățenii vor considera riscantă participarea la procesul electoral, iar rezultatele finale nu vor fi reprezentative, procesul democratic fiind alterat”, se arată în comunicatul de presă.

USR PLUS a subliniat faptul că, în ultimele zile, media infectărilor cu COVID 19 în România se ridică la peste 1.000 pe zi, motiv pentru care se impun de urgență discuții pentru a stabili noi reguli în care ar putea să se desfășoare evenimentele politice, strângerea de semnături pentru candidați și procesul electoral de la finalul lunii septembrie.

„Facem un apel public pentru consultări cu președintele României, Klaus Iohannis, cu Guvernul României și cu partidele politice care participă la alegerile locale pentru a stabili de comun acord noi măsuri necesare pentru desfășurarea campaniei electorale, în condiții de protecție sanitară adecvată”, se mai arată în documentul citat.

Este a doua cerere de acest fel pe care reprezentanții USR PLUS o formulează în ultimele două săptămâni.

„Oricât de mult am vrea să scăpăm de PSD-iști din primării, în București și în toată țara, sănătatea oamenilor trebuie să fie pe primul loc. O lună și jumătate de precampanie și una de campanie în 3000 de localități, ziua votului cu 200.000 de oameni în aceeași camera pentru 16 ore pe zi în comisiile din cele 19.000 de secții de votare ar duce la o catastrofă”, au mai punctat USR-iștii și aliații lor din PLUS.

Citește și: Rareș Bogdan nu e foarte sigur că alegerile locale se vor putea organiza

HashtagNews.ro