Președintele Klaus Iohannis a adoptat proiectul de lege ce stabilește noi reguli pentru cei ce locuiesc la bloc. Dacă până acum, cei ce dețineau apartamente la parterul blocurilor trebuiau să ceară acordul vecinilor pentru a-și închide balcoanele, noua lege impune negocieri doar cu asociația de proprietari de care aparține respectivul locatar.

Din proiectul promulgat de președintele Iohannis:

„Cu acordul asociaţiei de proprietari se pot efectua lucrări de închidere a balcoanelor/ logiilor aflate la parterul clădirilor de locuit multietajate dacă modificările aduse construcţiei se efectuează din motive legate de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum si pentru siguranţa şi sănătatea celor care locuiesc în apartamentul respectiv”, se anunță proiectul adoptat în Camera Deputaților.

Astfel, ce ce doresc să să-și închidă terasele, balcoanele sau logiile anexate apartamentelor pe care le dețin, vor trebui să prezinte motive întemeiate asociației de proprietari. Printre motivele invocate se numără: atenuarea efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, însă și motive legate de securitatea celor ce locuiesc în apartamentul cu pricina.

De menționat că, în continuare, această lege nu va rezolva problema eventualelor conflicte de interese ce pot apărea între locatari și asociațiile de proprietari.

Citește și: Rareș Bogdan nu e foarte sigur că alegerile locale se vor putea organiza

HashtagNews.ro