FOTO Psnews
FOTO Psnews

Gabriela Firea are o idee genială pentru elevi. Primarul a anunțat deschiderea unei platforme educative online la nivelul Capitalei, pentru toți elevii care, în această perioadă, nu merg la școală.

Firea, idee genială pentru copiii ținuți în casă de COVID-19

„După-amiază vom anunță deschiderea unei platforme educative online la nivelul municipiului București pentru toți elevii care în această perioada sunt nevoiți să rămână acasă și să facă exerciții, lecții la distanță cu profesorii”, a spus Firea, miercuri, la ședința de îndată a CGMB, transmisă online pe pagina ei de Facebook.

Începând de astăzi, se închid școlile și grădinițele timp de o săptămâna și jumătate, până pe 22 martie. Astfel, aproximativ trei milioane de elevi urmează să stea acasă, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni, să își asume varianta închiderii școlilor și grădinițelor timp de o săptămână și jumătate, urmând ca măsura să fie prelungită, dacă situația o va impune.

Decizia se aplică de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Astfel, a fost acceptată o variantă de compromis, varianta maximală fiind aceea de a suspenda cursurile școlare până după vacanța de Paște.

Citește și Gabriela Firea îngroapă securea războiului și apelează la Guvernul PNL, în interesul bucureștenilor

„Comitetul a luat această decizie de suspendare a cursurilor pentru a lăsa posibilitatea părinților de a găsi soluții de a ține copiii acasă. Nu puteam lua decizia de azi pe mâine. Recuperarea cursurilor va fi hotărâtă după ce vom vedea evoluția situației în care ne aflăm”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie.

#NEWS