FOTO DigiFm
FOTO DigiFm

Gabriela Firea a lansat două apeluri către Ministerul Sănătății și Ministerul de Finanțe, pentru a mări numărul de epidemiologi în București, respectiv pentru a prelungi perioada reducerilor la impozit, astfel încât să nu se formeze cozi la ghișee.

Firea spune că sunt doar șapte medici epidemiologi la DSP București și numărul poate fi mărit prin medici de la spitalele din Capitală, însă chiar și așa e nevoie de mult mai mulți, dat fiind numărul mare de persoane în izolare și în carantină.

Gabriela Firea îngroapă securea războiului

„Avem rugămintea către Ministerul Sănătății, având în vedere faptul că în București sunt doar șapte medici epidemiologi la DSP, unul care este prin rotație de permanență la Aeroport și șase realizează teste pentru persoanele care sunt ori în carantină, prin în izolare la domiciliu. Noi suplimentăm cu medici epidemiologi de la spitalele noastre, dar în zilele următoare va fi nevoie de mai mulți medici epidemiologi la București, pentru că avem un număr foarte mare aflate în carantină și în izolare și toate trebuie testate.

Ați observat deja că sunt nemulțumiri pentru că acești oameni stau în carantină sau în izolare, dar nu li s-a făcut încă testul sau testele legate de contacte durează foarte mult până când vine rezultatul”, a spus Firea, conform Mediafax.

De asemenea, Firea a spus că Ministerul de Finanțe ar trebui să prelungească perioada în care se acordă reduceri la impozit, pentru a nu se forma cozi la ghișee.

Citește și ALDE îi propune un târg lui Firea, pentru a scăpa de coronavirus

„Vin cu rugămintea către Ministerul de Finanțe să prelungească o săptămână pentru acele reduceri care se dau pentru plata impozitelor, deoarece azi-dimineață erau cozi foarte mari la ghișeele administrațiilor financiare și vă dați seama ce sursă de răspândire”, a mai spus Firea.

#NEWS