Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, joi, că Primăria Capitalei a finalizat, în timp record, construirea sistemului de iluminat pentru spitalul ridicat de Armata Română în incinta Institutului „Ana Aslan” din Otopeni. Montarea celor 38 de stâlpi, precum şi a tuturor instalaţiilor electrice a durat cinci zile.

Spitalul mobil pentru pacienții cu COVID-19, construit în timp record

Gabriela Firea a precizat că Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti, s-a implicat în proiectul construirii noului Spital Militar Mobil ROL 2, amplasat în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni.

„Este vorba despre construirea, în timp record, a sistemului de iluminat pentru noul spital. Astfel, s-a realizat un traseu în lungime totală de 1.100 de metri de canalizaţie şi s-au montat 38 de stâlpi de iluminat (22 cu o lampă și 16 cu câte două lămpi)”, a declarat Firea.

„Pentru a duce la bun sfârșit proiectul, Compania a alocat un număr total de 28 de angajați (25 de electricieni și muncitori și 3 ingineri) și 15 utilaje, asigurându-se astfel un număr constant de lucrători, 24 de ore din 24.

Citește și Firea dă start testării în masă a bucureștenilor pentru depistarea COVID-19

Aceștia au depus un efort susținut și cu toții au respectat și respectă întocmai recomandările Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în privința protecției împotriva noului Coronavirus”, a precizat primarul general Gabriela Firea, pe Facebook.

Încap până la 100 de pacienți

„Conform informațiilor furnizate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Spitalul Militar ROL 2 va fi folosit pentru trierea și tratarea cazurilor ușoare de infecții cu COVID-19. Acesta va avea unități de triaj, laborator, radiologie, zone de sterilizare și pentru decontaminare. În spitalul mobil pot fi tratați, la nevoie, până la 100 de pacienți infectați cu COVID-19”, a menţionat Gabriela Firea.

#NEWS