Medicii din România sunt discutați mai mult pe Facebook decât în politică. Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România. Peste 170 de medici și pacienți sunt infectați, și asta doar în Suceava; nu vreau să mai verific toate cifrele din țară. În afară? Peste 5.000 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus în Italia, iar 29 de medici au murit.

Prefer să nu mai aud, să nu mai văd, să nu mai citesc. Răutatea, indiferența, acuzațiile nefondate fac mai mult rău decât virusul. I-am acuzat că sunt ”șpăgari” și acum avem nevoie de ei. Avem nevoie de ei și ei au nevoie de echipamente. Nu au echipamente și aleg să protesteze. Protestează și îi acuzăm că protestează și că nu-și fac meseria. Prefer să nu mai aud, să nu mai văd, să nu mai citesc și m-am mutat pe Facebook, unde revolta e mai vie și ajung la concluzia că, oricât aș evita, nu-mi pot ține ochii închiși.

Curg știrile despre sistemul medical din România și politicienii ridică din umeri. Ba, mai mult de atât, se strigă că nu avem teste, dar se găsesc teste pentru un politician important, într-o zi de duminică.

Sunt sigură că în Arca lui Noe din 2020 nu vom avea loc cu toții. Iar politicienii care vor intra în ea, vor călca peste cadavre. Peste cadavrele medicilor.

Un status de pe Facebook:

”EROI SAU CARNE DE TUN?

Câți bolnavi ați preconizat voi că ar putea suportă fiecare județ, câte 3 bucăți? Ce tupeu aveți să ieșiți pe post și să spuneți protejați-vă medicii? Eu să-i protejez, nemernicilor? Voi, care ați știut că ne paște pandemia, v-ați putut odihni știind că sunt puși în conducerile unor spitale niște diletanți colorați politic? Ce măsuri ați luat voi să protejați cadrele medicale? NICI UNA! ,,Eroii din linia întâi”, nu v-ar fi rușine, i-ați trimis câini surzi la vânătoare! I-ați transformat în carne de tun.

Mulți au pierdut bătălia înainte de-a o începe, și nu e bătălia lor, e a noastră, a tuturor! Este inadmisibil ca în acest secol să nu existe în spitale echipamente de protecție! Cum trimiți tu oamenii să facă față unui virus ucigaș cu o masca de 0.50 de bani cumpărată din buzunarul propriu și cu saci menajeri în picioare pe baza de botoși medicinali? Avem fabrici care pot face echipamente și dezinfectanți, dar va scărpinați în cur până dați acordul. Ăla comandă lu` ală, care pune o comisie, care numește un șef, care caută o soluție să găsească un comitet, care numește o subcomisie…..rahat! Unde mama naibii sunt banii dați sănătății? V-a stricat Covid-19 planurile, că trebuia să înființați firme pe numele soacrelor, cumetrelor, care să câștige licitațiile, firme ce dotau la suprapreț câteva spitale.

Nu era normal să începeți cu dotarea eroilor și apoi să-i trimiteți la război? Voi îi transformați în victime, ne lăsați fără specialiști și apoi…. muriți în voie, frate! Suntem statistică pentru voi, asta suntem! Dacă au colapsat sisteme de sănătate pe care nici peste 1000 de ani nu le vom ajunge, deja 3 bolnavi de Covid -19 pe județ e prea mult pentru al nostru! Sunteți panicați că nu vă puteți duce în Austria, Germania unde vă tratați de obicei? Marele deștept care a zis: ,,Dacă medicilor nu le convin salariile, să plece!” și a închis multe spitale, acum iese pe post și dă sfaturi politice. Hai sictir!

Nu știu cum naiba dormiți noaptea când știți că ați muls țara asta de toate resursele, când faceți schimbări de dragul schimbărilor năruind sisteme de sănătate, de învățământ? Nu mă refer la situația asta, excepțională, mă refer la viață de zi cu zi, când ne-ați adus la disperare, i-ați luat rostul și sensul țării acesteia. A trebuit să ne lovească o mare nenorocire să vedeți că țara asta e la pământ, că mai jos decât pe fundul gropii nu avem unde ne duce și v-a prins și pe voi aici, lângă poporul asta chinuit de inepți care își împart pensii și salarii speciale dintr-un buget sărăcit. Covid-19 nu iartă pe nimeni! În fața morții sunteți egali cu noi, iobagii, neam de hapsâni ce sunteți!

V-ar naiba cu politică voastră cu tot! Să va fie rușine!

Dumnezeu să ne apere!

Dotați spitalele și apărați-ne medicii, cadrele medicale, că fără ei suntem pierduți! Lăsați-i să fie eroi, nu carne de tun!”.

Citește și: Alexandru George: să nu uităm de oamenii străzii!

#News