De Alexandru George am aflat de pe Facebook și, deși ne ajutăm mai mult virtual și moral, putem salva o viață cu un simplu click, cu un simplu telefon. Și, deși panica, teama și numărul îmbolnăvirilor ne poate dezumaniza, ar fi bine să nu uităm că nu costă nimic să fii bun. Să rămâi calm, să încurajezi, să te implici pe cât se poate.

Unii aleg să semene panica, unii își pierd calmul, fie și virtual, unii dau vina pe bătrâni. Puțini aleg să facă un bine. Prietenii mei au ales să încurajeze statul acasă, eu am ales să donez, poate tu ai ales să faci cumpărăturile pentru cei ce sunt singuri. Și pentru că, în nebunia asta, nimeni nu e mai singur ca un om care trăiește pe străzi, Alexandru a ales să salveze o viață. O viață găsită pe stradă.

Pentru oamenii care trăiesc pe străzi e aproape imposibil să respecte recomandările privind COVID-19. Pentru ei e aproape imposibil să respecte măsurile de protecție, cum ar fi cele privind igiena, de exemplu.

Fac un apel la Bucureșteni!

În cazul în care vedeți pe stradă oameni ai străzii ce ar avea nevoie de ajutor în perioada următoare… SUNAȚI CU ÎNCREDERE! *** 021.9524 ***

În seara asta am rezolvat un caz al unui om al străzii!

De 2 nopți îl văzusem că doarme sub balconul blocului, într-adevar am sunat sceptic pentru că știam și aveam altă idee despre serviciile sociale…

Da, mi-am luat inima în dinți și am sunat la 021.9524, mi-a răspuns o femeie, dulce în vorbă, i-am explicat situația ce o întâlnisem, nu m-a luat la rost, ceea ce mi-a dat încrederea cuvenită și imediat mi-a venit cu răspunsul : „- Dl. Alexadru vom anunța imediat unul din echipajele ce sunt pe teren și va prelua cazul!”

Cumva scepticismul meu iar imi punea la îndoială încrederea ce deja mi-o câștigase… eram puțin dezamăgit ca sigur „ratează” apelul… însa bucuria a venit fix dupa 40 de minute când am primit telefon că au ajuns la adresa menționată… pfoaaaa …din 2 mișcari m-am îmbrăcat și am coborât… 2 barbați mă așteptau la scara blocului, le-am arătat locul unde îl găsesc.

În primă fază nu a fost cooperant, de teamă… de nu știu… apoi m-am băgat între ei și i-am spus bătrânului… ” – Sunt băiatul ce ți-a adus aseară mâncare caldă și te-am lăsat în scara blocului să dormi… Te rog mult ca în perioada următoare să te duci la adăpost că nu este de stat pe stradă.”

El spunându-mi că ii este teamă să nu ia bătaie și că totuși nu vrea să meargă acolo la adăpost.

I-am explicat atât eu și cât domnii de la Asistența Socială că în perioada următoare nimeni nu mai stă pe stradă din cauza situației actuale cu virusul.

Între timp a fost trimis și un echipaj al Poliției Locale Sector 2 și, la insistențele tuturor a luat decizia să se ducă la adăpost.

Mulțumiri Adăpost Odesa și celor de la Asistența Socială a Municipiului București.

Mulțumire de recomandare Deea Andreea și Marian Ursan.”

Deși situația aparține Bucureștiului, vreau să cred și să sper că există un Alexandru în orice oraș, așa cum oamenii abandonați nu locuiesc doar pe străzile din București. Și: nu uita că nu te costă nimic să fii bun, să rămâi om, chiar dacă stai acasă.

Citește și: S-a râs de coronavirus și-acum se plâng morții

#News