Politist
Politist sursa foto pixabay

Un bărbat din Arad care ar fi furat două autovehicule, pe care le-ar fi condus deşi nu are permis. El a fost prins de poliţiştii arădeni după o urmărire în trafic, stabilindu-se că era şi sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit digi24.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, ancheta a pornit după ce reprezentanţii unei companii din oraşul Chişineu-Criş au sesizat că le-a fost furată o autoutilitară din curte

Poliţiştii au stabilit că autorul furtului este un bărbat de 21 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud. Acesta, cu doar o zi înainte ar mai fi furat o maşină din judeţul Mureş, pe care ar fi folosit-o pentru a ajunge în Arad. El ar fi abandonat maşina pe marginea DN 79, într-un şanţ, unde a ajuns după ce a pierdut controlul volanului.

„Bărbatul a fost depistat de poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică, din municipiu, în timp ce conducea autoutilitara (al doilea vehicul furat – n.r.) în Piaţa Drapelului şi au pornit în urmărirea acestuia. Maşina a fost oprită în zona unui supermarket din Arad. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibaţie alcoolică de 0,35 mg./l alcool pur în aerul expirat, iar din verificări a reieşit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a transmis IPJ.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore. El va fi prezentat Judecătoriei Chişineu-Criş cu propunerea luării de măsuri preventive. Cercetările sunt continuate într-un dosar penal întocmit pentru furt în scop de folosinţă, violarea sediului profesional şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Șofer arestat pentru conducerea fără permis și sub influența alcoolului