Evaziune fiscală de peste 800.000 de lei în afacerile cu fier vechi 

Administratorul unei firme care se ocupa cu colectarea deşeurilor metalice reciclabile a fost reținut timp de 24 de ore

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi în cooperare cu Garda Naţională de Mediu Galaţi, au pus în executare, în perioada 13-15 martie, şapte mandate de percheziţie domiciliară, în zone din municipiul Galaţi, potrivit stiripesurse.ro.

Este vorba de un dosar penal în care sunt făcute cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals material în înscrisuri oficiale, de către administratorul unei societăţi comerciale cu domeniu de activitate colectarea deşeurilor metalice reciclabile.

Au fost indisponibilizate bunuri de aproximativ 298.000 lei. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals material în înscrisuri oficiale este de circa 1.200.000 lei, iar cel cauzat prin fapta de evaziune fiscală este estimat la peste 800.000 lei. Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a administratorului societăţii comerciale.

„În urma percheziţiilor efectuate la sediul societăţii, domiciliul administratorului şi la patru puncte de colectare, au fost descoperite şi indisponibilizate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de aproximativ 298.000 de lei, respectiv: 284.780 de kilograme de deşeuri feroase, ⁠1.248 de kilograme de deşeu cupru şi 4.280 de kilograme de deşeu aluminiu, 1.000 de kilograme inox, 1.000 de kilograme de bronz şi 140 de kilograme de baterii.

Deoarece poliţiştii au descoperit în evidenţele contabile ale societăţii documente neînregistrate sau întocmite în mod fictiv, precum şi deşeuri metalice achiziţionate fără documente justificative, cercetările vor fi continuate şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, arată comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals material în înscrisuri oficiale este de aproximativ 1.200.000 de lei, iar cel cauzat prin fapta de evaziune fiscală este estimat la peste 800.000 de lei. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals material în înscrisuri oficiale este de aproximativ 1.200.000 de lei, iar cel cauzat prin fapta de evaziune fiscală este estimat la peste 800.000 de lei. În urma administrării probatoriului în cauză, faţă de administratorul societăţii comerciale, de 39 de ani, din municipiul Galaţi, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, mai spune sursa citată. Un bărbat din Arad fără permis de conducere a furat două mașini în două zile