Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a spus, marți seara, că se începe testarea în masă a locuitorilor pentru depistarea persoanelor infectate cu COVID-19. Testările vor începe cu persoanele de peste 65 de ani, precum şi cu cei cunoscuţi cu boli cronice.

Se vor folosi teste procurate de Primăria Capitalei, iar aparatele pentru procesarea acestora ar avea o capacitate suficientă pentru a putea da rezultate rapide.

Firea, strategie anti-COVID-19: testare în masă

„Scurt istoric, dar necesar. Zilele acestea am discutat cu domnul profesor Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, și l-am întrebat ce am mai putea să facem, având în vedere că Bucureștiul e cea mai mare aglomerare urbană și aici e un pericol foarte mare de răspândire rapidă a coronavirusului.

După aceste zile de analiză, chiar aseară (n.r. – marți) am intrat în dialog din nou cu domnul Streinu Cercel, care a și pregătit o strategie pe care să o aplicăm în câteva zile la nivelul municipiului București.

Am pus primele baze ale acestei operațiuni de sănătate publică, și anume Primăria Capitalei, prin Compania Managementul Traficului, a dus, astăzi (n.r. – miercuri), la Matei Balș 12 mașini ecologice. Va fi prima flotă pusă în mișcare, astfel încât medicii să meargă la bucureșteni pentru a realiza aceste teste de coronavirus de tip nou”, a spus Gabriela Firea.

12 mașini ecologice, cu medici epidemiologi

Astfel, 12 maşini, toate însoţite de câte un medic epidemiolog vor merge la fiecare adresă a persoanelor vizate.

„Dorim să ni se transmită într-un timp foarte scurt care sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu adresa acestora, exact unde locuiesc aceste persoane.

Cele 12 mașini, care vor avea și un medic epidemiolog, vor merge, în primul rând, la persoanele de peste 65 de ani și la persoanele cu afecțiuni cronice.

Citește și Firea semnalează o situație tristă: 30.000 de combinezoane, blocate în vamă

Sunt peste 483.000 de persoane peste 65 de ani în București. Tocmai de aceea, Primăria Capitalei achiziționează teste și kit-uri. Sunt convinsă că vom avea și susținerea DSP”, a precizat Gabriela Firea.

#NEWS