Consiliul General al Municipiului București

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat miercuri, 15 iulie, începând cu ora 11:00, ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București. În deschiderea ședinței, Primarul General va oferi detalii despre unele dintre cele mai importante proiecte de hotărâre ce urmează a fi supuse votului, printre care testarea bucureștenilor care și-au planificat vacanța în altă țară, precum Grecia, unde aceste teste sunt obligatorii. Astfel, bucureștenii care călătoresc în scop turistic pot solicita înscrierea în proiectul Primăriei Capitalei prin care vor fi testați gratuit pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Alte proiecte de hotărâre vizează continuarea programelor de consolidări și reabilitare a fațadelor cu încă patru noi clădiri, dintre care una este monument istoric, precum și aprobarea programului „Adoptă o Statuie”, ce presupune implicarea cetățenilor în procesul de întreținere și punere în valoare a monumentelor de for public care se afla în administrarea instituției.

Un alt proiect important este cel referitor la unul dintre domeniile vitale din capitală, serviciul public de alimentare cu apă și canalizare, respectiv prelungirea cu 12 ani a contractului de concesiune dintre PMB și Apa Nova.

De asemenea, în contextul pandemiei COVID 19, pentru evitarea aglomerării, se propune modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a teraselor în zonele protejate și în perimetrul Centrului Istoric București.

Pentru a respecta prevederile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 30/16.06.2020, care interzice participarea la evenimente în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 20 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică, publicul și reprezentanții mass-media vor avea acces la lucrările ședinței on line, pe site-ul www.pmb.ro, începând cu ora 11:00.

Pentru a vizualiza ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București, de miercuri, 15 iulie, accesați linkul de mai jos:

http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/ordinea_de_zi.php

Cirește și: Gabriela Firea anunță începerea lucrărilor la Spitalul Metropolitan București

HashtagNews.ro