Raluca Turcan

Invitată la TVR, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că ar exista o serie de neconcordanțe între ceea ce ar fi trebuit plătit, cu ceea ce s-a realizat, apropo de programul național PNDL. Aceasta a afimat că ar fi trebuit plătiți circa 53 de milioane de lei pe lucrări ce nu s-ar realizat decât pe hârtie. Astfel, aceasta acuză cum că suma respectivă ar fi fost „prăduită”, întrucât proiectele demarate nu au mai ajuns să fie finalizate, însă nici banii nu-s de găsit.

„Nu am pus deloc gând rău PNDL-ului. Rămâne un program de finanţare al proiectelor de dezvoltare locală. Problema este că dorim ca fiecare leu care se chetuieşte să se regăsească într-un proiect concret. De aceea, ministrul Dezvoltării Regionale, în momentul în care a primit foarte multe facturi la plată a dorit să se asigure că aceste facturi aveau în spate lucrări realizate. La începutul lui ianuarie a efectuat prin echipele de control analize la firul ierbii, în teritoriu, şi a găsit foarte multe solicitări de facturare care nu aveau acoperire în lucrări. Este o analiză generală”, a spus Raluca Turcan, la TVR.

Astfel, dintr-un total de 900 milioane de lei, 53 milioane de lei nu se justifică, în condițiile în care lucrările respective nu sunt de găsit pe nicăieri, după cum a rezultat din inspecții.

„Cert este că în momentul de faţă ar fi trebuit să plătim minim 53 de milioane de lei, care nu aveau în spate lucrări efectuate. PNDL a fost suspicionat foarte mult timp ca fiind punguliţa pentru clientela de partid. Mulţi au zis că ar trebui desfiinţat. Au fost cam 1554 de solicitări din acestea verificate pentru care a trebuit să se plătească 900 milioane de lei. Din aceşti bani care vor fi plătiţi autorităţilor locale 53 de milioane nu aveau acoperire. Au găsit lucrări neefectuate. Existau şi deficienţe în execuţia unor lucrări şi lipsa unor autorizaţii sau de echipament. Eu cred că au de temut cei care îşi planificau să ceară nişte bani de la stat care nu se cuveneau”, a completat aceasta.

#News