Mihai Chirica / Foto: Facebook

Mihai Chirica, primarul reales al Municipiului Iași a luat atitudine, dorind dă preîntâmpine eventualele probleme care s-ar putea ivi, odată cu începerea pelerinajului de la Sfânta Parascheva, sărbătoare religioasă cu o mare însemnătate pentru creștinii ortodocși, cei care, de-a lungul timpului, au format cozi imense la catafalcul moaștelor Cuvioasei.

Astfel, Chirica îi îndeamnă pe credincioși să fie precauți și să respecte normele de distanțare socială, rugându-i pe cei ce nu au ajund deja în Iași să evite deplasările anul acesta, în contextul special al pandemiei.

Mihai Chirica: „În mod normal, aș invita toți românii să viziteze Iașiul în această perioadă. În aceste zile, însă, mă văd nevoit să fac apel la pelerini”

„Știu că Sărbătorile Iașului și, în special, hramul Sfintei Cuvioase Parascheva sunt momente de adâncă trăire spirituală și mult așteptate de toți creștinii ortodocși și nu numai. Însă trăim vremuri dificile, în care asistăm la o creștere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus și suntem nevoiți să fim foarte prudenți și să respectăm toate măsurile de protecție stipulate de lege și recomandate de specialiști. În mod normal, aș invita toți românii să viziteze Iașiul în această perioadă. În aceste zile, însă, mă văd nevoit să fac apel la pelerini să aștepte perioade mai liniștite și mai sigure pentru a veni să se închine la Sfânta Cuvioasă Parascheva! Cu toate acestea, deplasarea liberă, inclusiv pelerinajul sunt un drept constituțional. În aceste condiții, aș vrea să se înțeleagă că nu organizăm propriu-zis Sărbătorile Iașului, ci luăm toate măsurile necesare pentru a-i proteja cât de mult putem atât pe cetățenii Municipiului Iași, cât și pe cei care ne vor vizita orașul.”, a declarat Mihai Chirica.

Citește și: Primarul Municipiului Galați, confirmat pozitiv

#News