Autostrada Transilvania
Autostrada Transilvania sursa foto pag de FB Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat că tronsonul Suplacu de Barcău (județul Bihor) – Nuşfalău (județul Sălaj) din Autostrada Transilvania va fi dat în folosinţă în jurul datei de 15 septembrie, potrivit ziare.com.

„Lucrările sunt în grafic, undeva în 15 septembrie vor fi finalizate şi va fi dat în circulaţie acest lot, un lot de peste 13 kilometri. Mai au lucrări acum la capăt, să facă acea descărcare astfel încât să fie folosită întreaga bucată. S-au înscris în ceea ce şi-au asumat iniţial. (…) Odată cu darea în circulaţie a acestui tronson se va atinge această cotă de 1.000 de km de autostradă şi drum expres în România. Prea puţin faţă de cât avem nevoie”, a declarat Sorin Grindeanu, după o vizită pe teren

Ministrul a spus că, în schimb, pe celelalte două sectoare spre Cluj sunt probleme cu alunecările de teren.

„Am fost împreună pe cele două loturi de la Nădăşelu până la Poarta Sălaului, sunt lucrări extrem de complicate acolo şi am mers pe întreg traseul, au fost alunecări acolo, vor fi, sunt lucruri pe care doar o companie puternică cum e UMB-ul poate să le ducă la capăt (…) Adunate sunt peste 40 de km, eu cred că este unul dintre cele mai dificile loturi de autostradă din ţară, care ar trebui să fie gata la sfârşitul anului viitor”, a declarat Grindeanu.Ministrul speră ca în această toamnă să fie finalizate toate licitaţiile pentru Autostrada Transilvania. Pe 28 august este termenul limită de depunere a ofertelor pentru tunelul Meseşului.