În plină perioadă pandemică, în care s-a văzut cât de mult contează digitalizarea instituțiilor publice, și în care chiar și cele mai izolate „cătune” românești încearcă să se adapteze cerințelor moderne de educație, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu anunță faptul că a fost emis primul „certificat de urbanism sută la sută digital”.

„Venim în ajutorul cetățenilor cu soluții moderne și simple, care să reducă cât se poate de mult timpul de așteptare, statul la cozi și la ghișee. Avem multe solicitări de obținere a certificatelor de urbanism, iar de curând am emis primul astfel de certificat sută la sută digital. Este o premieră în România și încă un pas spre o administrație deschisă, odată cu oferirea de noi servicii electronice către cetățeni”, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu.

PREMIERĂ: Am emis primul certificat de urbanism 100% digitalVenim în ajutorul cetățenilor cu soluții moderne și…

Publicată de Ionut Pucheanu pe Vineri, 11 septembrie 2020

Flux electronic

Potrivit edilului „un astfel de certificat poate fi obținut prin depunerea pe site-ul primăriei a unei cereri în format electronic, iar documentul va fi transmis pe e-mail. Procesul se face fără nici un fel de interacțiune cu ghișeul primăriei. Certificatul de urbanism emis astfel conține semnăturile electronice calificate nominale ale reprezentanților primăriei, iar la final se aplică sigiliul electronic al municipalității. Tot fluxul este sută la sută electronic: depunere online și eliberare online”, a scris Pucheanu pe pagina de Facebook.

Citește și: Gabriela Firea: „ Orașul e la doar un click distanță”

#News