Victor Ponta - foto: Realitatea.net

Aflat de curând la Constanța, în cadrul filialei din regiunea de sud-est, Victor Ponta a ținut un discurs liderilor locali ai PRO România, în care i-a îndemnat să ridice nasul un pic mai sus de acum și să nu mai facă compromisuri. Astfel, după ce-a încercat reuniri cu PSD, încercări eșuate, de altfel, Ponta s-a gândit mai bine și a decis să-și concentreze toate eforturile pe ridicarea în sondaje a propriului partid, în loc să facă bezele altora.

În același spirit, acesta le-a spus colegilor de partid constănțeni că e cazul ca fiecare localitate să aibă câte un candidat PRO România, la alegerile locale din 2020, și că partidul său nu ar trebui să procedeze asemenea ALDE sau PMP, care, atunci când nu au obținut rezultate lăudabile, și-ar fi vândut mai departe voturile.

„Trebuie să aveţi candidat în fiecare localitate, oricât de mică, listă completă de consilieri, nu mai vorbesc de consiliul judeţean, pentru că în felul acesta putem într-adevăr să strângem fiecare vot şi să contăm. (…) Eu cred că peste tot în România, scot judeţele unde este UDMR-ul în discuţie, vor fi patru partide în consiliile judeţene, în consiliile locale, PSD şi PRO România pe stânga şi PNL şi USR pe dreapta. (…) Aveţi autonomie totală din partea mea de a gândi alianţe locale pre şi postelectorale, cu condiţia să ştiu că sunteţi peste tot pregătiţi cu candidaţi şi că începeţi practic bătălia pentru campanie. Nu vreau să jucăm cu Pro România la mize mici, nu vreau să ne vindem şi noi votul cum au făcut ALDE, PMP, să ne dea un subprefect, un director de nu ştiu care, un secretar de stat, eu vreau în 2024 să jucăm la cele mai mari mize politice. Să avem o şansă reală să câştigăm preşedinţia ţării, să formăm guvernul, să câştigăm europarlamentare, să câştigăm alegeri locale. Este foarte important ca acum, la alegerile locale, să facem acea structură fără de care un partid nu poate să reziste foarte mult timp. Nu am făcut Pro România ca să mă întorc la PSD, nu am făcut Pro România ca să fim anexa PSD, nu suntem nici anexa PNL. (…) Vă spun, nu candidaţi pentru alţii, pentru alt partid sau ca să-i ajutăm pe alţii (…), ne batem pentru candidaţii noştri. (…) Vreau să candideze oameni care au experienţă politică, dar şi foarte mulţi care nu au candidat niciodată. Cred că s-a cam săturat lumea de figurile vechi. Decât să obţii mai multe voturi cu un fost care e pe finalul carierei politice, mai bine obţii mai puţine cu un om tânăr, de viitor, dar care poate să crească”, a declarat Victor Ponta.

#News