Gabriela Firea
Gabriela Firea

Au început lucrările la viitorul spital metropolitan. Este vorba despre un complex de sănătate unic în țară ce va fi ridicat în nordul capitalei, într-una dintre cele mai aglomerate zone din București. Primarul general, Gabriela Firea, afirmă ca va avea 1.000 de paturi și heliport și va fi a doua cea mai mare clădire din România, după Parlament. Spitalul va fi amplasat pe Șoseaua Pipera, aproape de stația de metrou Aurel Vlaicu.

„Zi memorabilă pentru domeniul sănătății! Azi au început săpăturile la fundația Spitalului Metropolitan Sf. Sebastian. Am muncit doi ani, cu cei mai buni arhitecți, structuriști, ingineri, proiectanți, din țară și din Franța, pentru a construi cel mai modern spital din țară. Trei corpuri de clădire, un turn cu heliport, corp pentru mama și copilul, cazare pentru familiile pacienților, locuințe pentru medici, creșă și grădiniță pentru copiii acestora.

Va fi un centru de excelență, cu secții unice sau foarte rare în întreaga țară. Să fiți sănătoși! Să nu aveți nevoie de spital. Dar dacă, totuși, viața vă aduce și în această situație, să știți că noi suntem aici și construim pentru dumneavoastră!”, a scris pe Facebook primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Complexul spitalicesc va include clădiri care ajung la 14 etaje înălțime, un heliport pe amenajat pe o clădire de 40 de metri, cu opt etaje și etaj tehnic și va avea circa 20% din suprafață acoperită de spații verzi. Complexul va include, totodată, și un Centru de Excelență și un Campus Universitar. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 4,7 miliarde de lei cu TVA, iar durata de realizare este de 60 de luni.

Citește și: Primăria Capitalei cere redeschiderea Spitalului Colentina pentru pacienții cronici

HashtagNews.ro