Și nu este nicio glumă – practicanții iranieni de kickboxing Shabnam Shahrokhi și Seyed Ahmad Moinshirazi au avut îndrăzneala să se sărute și să pună un astfel de moment pe rețelele de socializare. Mai mult, în imaginea publicată, Shabnam nu poartă nici hijabul, un fel de basma, și își arată și părul. Dar trebuie să spunem că cei doi sunt soț și soție și că au, deja, doi copii.

Shabnam Shahrokhi

Pentru fapta sa, Shabnam Shahrokhi a primit 7 ani de închisoare, 74 de lovituri și trei luni de muncă voluntară, primind acuzația de publicarea de fotografii obscene și fără hijab, împotriva moravurilor publice.

Bărbatul, Seyed Ahmad Moinshirazi, a fost condamnat la 9 ani de închisoare, pentru că a criticat guvernul de la Teheran și pentru că a susținut egalitatea între bărbați și femei.

Seyed Ahmad Moinshirazi

Cuplul a petrecut o noapte în închisoare, dar a reușit să iasă, plătind cauțiunea. În toamna lui 2019, cei doi au părăsit Iranul, reușind să plece în Turcia. ”Am petrecut împreună 10 ani în Iran, am lăsat în urmă oameni dragi, casa noastră, afacerile, dar am plecat, până la urmă, cu doar cinci valize, toată averea noastră”, au comentat cei doi soți. Seyed Ahmad Moinshirazi și Shabnam Shahrokhi continuă să își arate viața pe rețelele lor de socializare, dar fără presiuni din partea guvernului iranian .

Și ca o poveste destul de aspră, pentru Shabnam, să spunem că este prima femeie din istoria Iranului care devine vicecampioană mondială la kickboxing, doi ani la rând – 2015 și 2016. Ba mai mult, după zbuciumul cu autoritățile din ultimii ani, dar și pentru că a născut doi copii, Shabnam a lăsat-o mai ușor cu antrenamentele. Acum, însă, în Turcia, trage din greu, ca să recupereze – nu de alta, dar în aprilie 2021 vrea să participe la o nouă ediție a Campionatelor Mondiale de arte marțiale.

Familia iraniană și-a găsit liniștea în Turcia

Și încă un amănunt, Shabnam a-nceput să practice sportul la 27 de ani, mai întâi ca hobby, iar după doi ani și jumătate și-a întâlnit perechea la sală, soțul ei devenindu-i antrenor. ”Când am început să mă antrenez n-a fost deloc ușor, deoarece pregătirile devin din ce în ce mai greu de gestionat, odată cu vârsta mai înaintată ”, a mai spus Shahroki.

Hashtag News