Mihail Lala OK Medical

Șeful clinicii care efectuează testări pentru COVID-19 recunoaște că nu are avizul Direcției de Sănătate Publică (DSP) pentru activitatea pe care o desfășoară și că testează pe proprie răspundere, cu riscul asumat că ar putea să meargă la pușcărie, conform platformei știripesurse.ro.

„Nu, nu avem avizul de la DSP. Noi am construit întreg centrul cu ajutorul și cu normele celor de la DSP. Nu ne-au dat avizul, dar am decis să merge mai departe și am contestat ordinul DSP. Avem un ordin de închidere, dar l-am contestat în instanță și acum așteptăm o soluție din partea instanței.

Eu am decis, deși acest ordin era executoriu, să nu închid acest centru de testare. În astfel de situații, oamenii trebuie să ia decizii pe care să și le asume. Dacă tot stăm, stăm și murim de Covid. În România nimeni nu își asumă nimic, un ministru nu-și asumă, Guvernul nu-și asumă, nimeni nu-și asumă.

Eu mi-am asumat și dacă ceea ce fac este ilegal mă voi duce la pușcărie, dar până atunci trebuie să testăm cât mai mulți oameni. Noi nu am făcut asta pentru profit, am făcut asta pentru că aveam prieteni, aveam medici în gardă care plângeau în gardă, avem oameni care nu se pot testa.”, a spus pentru sursa citată, Mihail Lala, șeful clinicii care organizarea testarea în Capitală.

Reamintim că vineri primăria Municipiului București a remis un comunicat în care cere explicații Ministerului Sănătății și DSP, cum este posibil ca o firmă privată să efectueze testări pentru COVID-19, în parcarea unui mall, iar programul de testare gratuit lansat de PMB și DSSMB să fie blocat, deși spațiile de testare și măsurile de protecție asigurate erau superioare celor existente într-o parcare a unui complex comercial.   

„Ministerul Sănătății interzice Primăriei Capitalei să testeze în mod gratuit bucureștenii, la Arena Națională, în schimb încurajează testarea lor de către o firmă privată, pe bani mulți, în parcarea unui mall! În urma prezentării de către mass-media a unor imagini șocante, care arată aglomerația de la un centru privat de testare pentru COVID-19, organizat în sistem drive-in în parcarea unui mall bucureștean, Primăria Capitalei își exprimă consternarea și protestează în cel mai ferm mod cu putință împotriva dublei măsuri evidente practicate de Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică (DSP) în raport cu instituția noastră”, a transmis Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

Citește și: Primăria Capitalei cere explicații urgente Ministerului Sănătății! De ce bucureștenii au interzis la teste gratuite?

HashtagNews.ro