Gabriela Firea

Ministerul Sănătății a interzis Primăriei Municipiului București derularea programului de testare gratuită, pe Arena Națională, a cetățenilor, dar a avizat o companie privată să efectueze, contra cost, teste pentru COVID-19 în parcarea unui mall. Primăria Capitalei acuză Ministerul Sănătății de practicarea unei „duble măsuri” în raport cu municipalitatea și cere explicații.

„Ministerul Sănătății interzice Primăriei Capitalei să testeze în mod gratuit bucureștenii, la Arena Națională, în schimb încurajează testarea lor de către o firmă privată, pe bani mulți, în parcarea unui mall! În urma prezentării de către mass-media a unor imagini șocante, care arată aglomerația de la un centru privat de testare pentru COVID-19, organizat în sistem drive-in în parcarea unui mall bucureștean, Primăria Capitalei își exprimă consternarea și protestează în cel mai ferm mod cu putință împotriva dublei măsuri evidente practicate de Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică (DSP) în raport cu instituția noastră”, a transmis Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

PMB a demarat prin ASSMB, pe 10 iunie, programul „Testare Anticorpi” dar Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică București au blocat derularea acestuia, pe Arena Națională, la câteva ore de la lansare, deși spațiile de testare și măsurile de protecție asigurate erau superioare celor existente într-o parcare a unui complex comercial.   

„Dacă mai era vreun dubiu, imaginile prezentate de o importantă televiziune de știri, pe tot parcursul zilei de vineri, 10.07.2020, demonstrează fără putință de tăgadă că refuzul eliberării avizului de funcționare de către DSP, pentru spațiul amenajat de Primăria Capitalei la Arena Națională, nu este motivat de lipsa unor dotări sau de nerespectarea unor reglementări, ci de alte considerații, pe care noi le intuim a fi politice.

Ce altă motivație ar putea exista pentru faptul că inițiativele Primăriei Capitalei de testare a bucureștenilor, în mod gratuit, au fost în permanență blocate sau șicanate de autorități, în timp ce testarea cetățenilor pe bani, și nu puțini, în parcarea unui mall, este încurajată și avizată fără nicio problemă”, se mai arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Campania „Testare anticorpi” viza testarea gratuită a 10.500 de bucureșteni, selectați în baza unui protocol de eșantionare stabilit în mod științific, programul fiind identic cu inițiative similare lansate de autoritățile altor metropole europene.

Citește și: Ministrul Sănătății a comis-o rău de tot. Gabriela Firea a spus tot

HashtagNews.ro