Pod unicat în România, inaugurat până la sfârșitul lunii în județul Argeș

Este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în țară

Pod Arges
Pod Arges sursa foto pag de FB Cristian Pistol

Podul din zona localităţii Podul Dâmboviţei ar putea fi inaugurat până la sfârşitul lunii noiembrie, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR), Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook, potrivit digi24.ro.

El a menţionat că este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România

. „Un pod spectaculos din judeţul Argeş este foarte aproape de deschidere! Este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România. Podul din zona localităţii Podul Dâmboviţei, situat pe DN73, are o lungime de 170 de metri şi o înălţime maximă de 31 de metri. Construcţia lui (finanţată prin POIM) a durat 1 an şi 6 luni. Podul va prelua traficul rutier pe traseu istoric Rucăr-Bran.

Podul va avea o contribuţie importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia şi Transilvania, a scris Adrian Pistol pe reţeaua de socializare.

Atât turiştii care vor dori să ajungă în zonă, în special pentru a vizita Castelul Bran cât şi marii transportatori vor beneficia de siguranţă şi confort după deschiderea circulaţiei pe noul pod. Vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în 1886), declarat monument istoric va rămâne deschis doar circulaţiei pentru vehicule cu greutatea maxima de 16 tone.

Autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic. 

Cristian Pistol a menţionat că noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat doar după ce au fost identificate soluţii tehnice care să nu afecteze mediul şi care să permită accesul la proprietăţile din proximitatea sa. „După ce am verificat astăzi lucrările în şantier am certitudinea că putem să deschidem circulaţia pe noul pod până la sfârşitul lunii noiembrie (2023)”, a mai scris Cristian Pistol. Un curier a dispărut cu toţi banii încasați din comenzile de Black Friday