Trei traficanți de droguri din Sibiu, arestaţi preventiv

Ei sunt suspectați că ar fi comercializat drogul numit "cristal"

Arest
Arest sursa foto pixabay

Trei persoane din Sibiu, suspectate că ar fi comercializat „cristal”, un drog de mare risc, dar și alte stupefiante, au fost arestate preventiv în urma a trei percheziţii, potrivit digi24.ro.

Descinderile au avut loc săptămâna trecută la domiciliile acestora de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii DIICOT Vâlcea.

 Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea , cele trei persoane au fost reţinute pe 16 noiembrie. Acestea sunt cercetate pentru vânzarea unui drog de mare risc cunoscut sub denumirea de „cristal”. „În perioada august – septembrie 2023, persoanele cercetate ar fi comercializat, în interes propriu sau ca intermediari, 3-CMC – drog de mare risc cunoscut sub denumirea de cristal, precum şi substanţe psihoactive (dipentylone şi 2 MMC), pentru 6.000 de lei la fiecare tranzacţie.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate două plicuri cu urme de substanţă albă, două grame de fragmente vegetale, două grindere, cinci telefoane mobile şi trei SIM -uri”, a comunicat Poliţia Vâlcea.

 Procurorii DIICOT au precizat că cele trei persoane reţinute au fost prezentate pe 17 noiembrie judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea. Acesta a dispus arestarea preventiva a celor în cauza, pentru trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.  Pod unicat în România, inaugurat până la sfârșitul lunii în județul Argeș