Rețea de evaziune fiscală, anihilată de ANAF

Gruparea, specializată în fraude în domeniul comercializării de bunuri și servicii, a creat un prejudiciu de peste 6,2 milioane de lei la bugetul statului

Evaziune fiscala
Evaziune fiscala sursa foto pixabay

ANAF a destructurat o grupare care a adus un prejudiciu de peste 6,2 milioane de lei statului român, potrivit stiripesurse.ro.

 Inspectorii antifraudă au identificat o rețea specializată în fraude economice în domeniul comercializării de bunuri și servicii.

„În perioada mai – octombrie 2023, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscală au efectuat verificări antifraudă la un grup de societați comerciale. S-a constatat că acestea simulau diverse tranzacții privind vânzarea de bunuri și servicii către diverși operatori economici privați, precum și pe linia achizițiilor publice”, transmite Ministerul Finanțelor. „Aceste societăți au contribuit la formarea unor circuite economice cu aparenţă de legalitate în cazul circulaţiei mărfurilor şi serviciilor, a deductibilităţii TVA. Astfel s-a creat totodată pentru beneficiarii acestor tranzacții cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat în acest caz este în valoare totală de 6.296.541 lei

 2.482.704 lei reprezintă impozit pe profit, iar 3.813.837 lei reprezintă TVA. Direcția generală antifraudă fiscală desfășoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale din domeniul comerțului cu amănuntul și prestării serviciilor direct către populație. Dar și în alte domenii economice în care au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul instituției, pe baza informațiilor deținute”, arată sursa citată.Trei traficanți de droguri din Sibiu, arestaţi preventiv