Nu ai șezlong, nu exiști. Nu e decizia mea, și nu este nici legal să o pui în practică. Doar că administratorii de plaje au decis că vacanța nu e vacanță, fără șezlongul închiriat. Așa se întâmplă când unii se cred mai zei decât Neptun.

Au fost amendați? Au fost. Cam jumătate de milion de lei au scos din buzunare cei care au decis să se facă stăpâni și să încalce legea pe litoralul românesc. Practic, faci legea încălcând legea, pentru a te plânge de lege. Legea în funcție de șezlong.

Ce ai de făcut atunci când dorința ta în viață este amenda:

– extinderi ale beach-barurilor;

– neasigurarea unei suprafețe de plajă pentru turiștii cu accesorii proprii (zona de plajă destinată plajei pe nisip);

– nerespectarea distanței de 5 m între linia apei și primul rând de șezlonguri, distanță necesară pentru utilajele care întrețin plajele;

– amplasarea de beach-baruri neprevăzute în contractul de închiriere – 38 construcții ilegale;

– amplasarea unor dotări de agrement neprevăzute în P.U.Z. (saltele elastice, instalații corzi elastice);

– număr insuficient de recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor rezultate din activitatea turistică.

”Din păcate, în timpul controalelor trebuie să ținem cont de PUZ-ul fiecărei stațiuni, iar PUZ-ul diferă de la o stațiune la alta. De exemplu, în stațiunea Mamaia operatorii de plajă au voie cu piscine semiîngropate, iar turiștii și localnicii au voie să facă plajă cu accesoriile proprii, de tipul prosoapelor, cearceafurilor, etc pe o suprafață de 30% care este situată în partea din spate a plajei, adică în zona apropiată de promenda falezei și departe de apă.

Nu dorim să aplicăm amenzi și să reziliem contracte, dar se pare că litera legii nu are nici un fel de impact asupra unora dintre operatorii de plajă care nu respectă clauzele din contracte”, a declarat directorul A.B.A. Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola.

Le observăm acum, pentru că avem de-a face cu restricții. Și cu o viață nouă. Și cu o teamă nouă. Și cu nervi noi. Toată lista de mai sus a fost bifată an de an, și nimeni nu a făcut nimic.

Uite că mai face coronavirusul ceva interesant: dă amenzi pe bandă rulantă. Și pe plajă.

Citește și: Vadu-Corbu: Plajă e distrusă, amenda e redusă

#News