Punctul de trecere a frontierei Pomachonas

29 de turiști care au tranzitat în ultimele 24 de ore Bulgaria și România și care au intrat în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Promachonas au fost testați pozitiv la coronavirus, vineri. Astfel, numărul de turiști care au fost confirmați cu COVID-19 a depășit 100 de persoane, iar Guvernul de la Atena a impus noi măsuri de siguranță.

Astfel, potrivit agențiilor AFP, EFE și a platformei elene keeptalkinggreece.com, turiștii care vor intra în Grecia pe la punctul de trecere a frontierei Promachonas vor trebui să prezinte începând de marți, 14 iulie, ora locală 06:00, un test molecular negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte care să ateste că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

„Călătorii care intră în Grecia pentru „motive neesențiale”, adică turiștii, vor trebui să prezinte la punctul vamal Promachonas un test molecular COVID-19 negativ”, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Stelios Petsas, conform surselor citate, care mai notează că turiștii, dar și persoanele care tranzitează Grecia, vor trebui să completeze formularul „Passenger Location Form” (PLF) cu cel mult 24 de ore înaintea sosirii lor în Grecia.

Și premierul Kyriakos Mitsotakis a transmis un mesaj în care a spus că „nu este permisă relaxarea” la intrarea în țară, preocuparea majoră fiind sănătatea rezidenților destinațiilor turistice și a vizitatorilor. El a insistat asupra respectării normelor de sănătate, a intensificării controalelor și a luării de măsuri suplimentare de protecție la granițe, cu o atenție specială acordată sosirilor din țările vecine, din Balcani.

Citește și: Turist în Grecia restricțiilor: umor, răbdare și mult soare

HashtagNews.ro