Ministrul Sanatatii

Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, pe întreg teritoriul României. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, marți, că se impune prelungirea stării de alertă. În acest sens, miercuri, Guvernul se va reuni în ședință extraordinară tocmai pentru a discuta condițiile în care va fi prelungită starea de alertă. Înainte de ședința executivului va avea loc și o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență unde vor fi analizate eventualele propuneri pentru perioada următoare.

Nelu Tătaru a menționat că de la 15 iulie nu vor fi impuse restricții noi, dar nici nu vor exista măsuri de relaxare. Starea de alertă expiră pe 16 iulie, motiv pentru care Guvernul va decide miercuri prelungirea cu alte 30 de zile. Conform unei decizii a CCR, dar și a legii aflate în vigoare, prelungirea stării de alertă se face fără acordul Parlamentului. De asemenea, documentul nu va putea fi modificat de Parlament.

Ministrul Sănătății a participat marți, în Parlament, la dezbaterile din Comisia juridică a Senatului pe proiectul privind carantina și izolarea și a declarat că este pentru prima oară când a fost invitat. El a mai reiterat nevoia unui acord politic în beneficiul oamenilor și a precizat că unele localități sau regiuni ar putea intra în carantină.

„Nu este un moment politic, este un moment medical. Este un moment în care trebuie să gestionăm viața românilor, sănătatea românilor, viața pacienților și a personalului medical. Sănătatea publică e mai importantă dincolo de orgolii politice. Am răspuns invitației ca să lămurim niște aspecte și eu sper ca în cel mai scurt timp să avem o lege”, a declarat Tătaru.

Citește și: Protest în fața sediului PSD: oamenii le cer social democraților să voteze legea carantinării

HashtagNews.ro