Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în conferința de presă, că limitatea „accesului la educație are consecințe negative majore pentru generațiile tinere și ne afectează tuturor viitorul”, iar pentru a reduce cât mai mult această limitare a solicitat părinților să își trimită copiii la școală, acolo unde este posibilă prezența fizică.

„Școala începe pe 14 septembrie. Avem doar câteva localități unde se va desfășura exclusiv online. Autoritățile au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul răspândirii coronavirusului, dar eficiența lor depinde în bună parte de colaborarea cadrelor didactice, a părinților și evident a elevilor. Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar e foarte important să conștientizăm ca prin respectarea regulilor de bază, fiecare contribuie la siguranța întregii comunități. Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore pentru generațiile tinere și ne afectează tuturor viitorul.

Decizia de a deschide școlile, deși nu este una ușoară, este corectă și necesară. Mă adresez părinților preocupati și îngrijorați de cum vor evolua lucrurile din 14 septembrie. Vă încurajez să-i trimiteți pe copii la școală și să le explicați că pentru un timp școala va fi diferită, dar dacă respectăm cu toți regulile, vom depăși cu bine acest moment”, a declarat Klaus Iohannis.

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 9 septembrie 2020

Întrebat de ce notă acordă autorităților cu privire la modul în care s-au ocupat de deschiderea școlii, șeful statului a precizat că se abține de la a nota.

„Este cam neobișnuit să se dea note înainte de începerea școlii. Mă abțin. Este firesc că ne îndreptăm atenția și către excepții. Autoritățile locale au rezolvat problemele. Ca în fiecare an, există excepții, care nu au fost rezolvate. Am observat o implicare exemplară la toate autoritățile. Sunt convins că și pentru excepții se vor găsi soluții. Se vor implica și autoritățile centrale. Nu este posibil că de aici din Capitală să se rezolve problemele din toate școlile. Acolo unde apar probleme importante, sunt convins că Guvernul se va implica pentru rezolvarea lor”, a mai spus Iohannis.

Citește și: Orban dă înapoi. Școala pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie

#News