Amenzi aplicate unor firme din două spitale din Sectorul 5, în urma controalelor dispuse de primarul Cristian Popescu Piedone

Au fost efectuate acțiuni de verificare a agenților economici situați în incinta și în proximitatea Spitalului Panduri și Spitalului Universitar de Urgență București.

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone

 𝐀𝐌𝐄𝐍𝐙𝐈 𝐈̂𝐍 𝐕𝐀𝐋𝐎𝐀𝐑𝐄 𝐃𝐄 𝟏𝟒.𝟎𝟎𝟎 𝐋𝐄𝐈 𝐈̂𝐍 𝐔𝐑𝐌𝐀 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐑𝐎𝐀𝐋𝐄𝐋𝐎𝐑 𝐋𝐀 𝐀𝐆𝐄𝐍𝐓̗𝐈𝐈 𝐄𝐂𝐎𝐍𝐎𝐌𝐈𝐂𝐈 𝐃𝐈𝐍 𝐒𝐏𝐈𝐓𝐀𝐋𝐄 𝐒̗𝐈 𝐃𝐈𝐍 𝐏𝐑𝐎𝐗𝐈𝐌𝐈𝐓𝐀𝐓𝐄𝐀 𝐀𝐂𝐄𝐒𝐓𝐎𝐑𝐀, este anuntul facut de catre primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Edilul a dispus ca agenții constatatori din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală, Direcția de Inspecție și Control General, Serviciul Control Activități Comerciale și Serviciul Disciplina în Constructii să desfășoare acțiuni de verificare a agenților economici situați în incinta și în proximitatea Spitalului Panduri și Spitalului Universitar de Urgență București. 

 Cristian Popescu Piedone: În urma verificărilor efectuate pe linie comercială au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor OG 99/2000 ep. în cuantum de 14.000 lei și s-a dispus suspendarea activității comerciale până la data autorizării pentru 5 agenți economici care desfășurau activitate de comerț cu amănuntul al produselor alimentare și nealimentare, de tip alimentație publică și activitate de spălătorie și curățare a textilelor.

 Spitalul Panduri  un agent economic de  alimentație publică nu avea orarul afisat,  la  Spitalul Universitar de Urgență București , În incinta spitalului un agent economic alimentație publică era neautorizat,  doi agenți economici magazine alimentare erau neautorizați, un agent economic de  spălătorie textile era neautorizat . în curtea și proximitatea spitalului au fost identificați 3 agenți economici, unul dintre ei fiind sancționat pentru lipsa autorizației de funcționare, unul fiind inactiv și în curs de autorizare, iar pentru cel de al treilea nu au fost constatate nereguli.  Pentru aspectele ce nu sunt în sfera de competență a Direcției Generale de Poliție Locală au fost înaintate adrese spre competenta soluționare instituțiilor abilitate (ANPC, ISUBIF, DSVA).

Proiectul Grădinița de vacanță, destinat pentru 3.000 de copii din Sectorul 5 condus de primarul Cristian Popescu Piedone