Sudul Italiei, afectat de incendii

Numărul incendiilor este din ce în ce mai mare în regiunea Salento

În regiunea Salento din Italia numărul incendiilor este din ce în ce mai mare. Din cauza vântului, au fost semnalate mai multe incendii în întreaga provincie, iar pompierii deja epuizați au fost nevoiţi să facă faţa unei noi zile de muncă intensă, potrivit g4media.ro.

Alarma a fost declanșată de-a lungul coastei ionice în apropierea zonei Ugento, mai exact în ferma Rottacapozza, la fața locului intervenind pompierii şi cinci echipe ale Protecției Civile

. A fost necesară evacuarea unei reședințe din Rottacapozza, în timp ce turiștii au abandonat plajele şi casele de vacanță. Alte incendii au fost semnalate în zona dintre Martignano și Zollino, care au izbucnit probabil din mediul rural, din cauza reziduurilor focurilor de artificii lansate pentru a sărbători San Pantaleone, patronul municipalității.

Nu este prima dată când reziduurile de foc purtate de vântul deosebit de puternic, cad în mediul rural, pe solul în mare parte necultivat, provocând incendiii.

Flăcările, înaintând progresiv pe câțiva kilometri, au afectat o fermă și au deteriorat vegetația și copacii, printre care mai mulţi măslini. Alte incendii au fost semnalate pe coasta Marina di Corsano, în apropierea unei suprafețe de aproximativ zece hectare de tufe mediteraneene. Flăcările, alimentate de vânt, s-au extins de pe faleză spre zona continentală, punând în pericol o suprafață și mai mare. La Squinzano, din cauza unui incendiu, drumul care leagă localitatea de autostrada Lecce – Brindisi a fost întrerupt, fiind blocat pe ambele sensuri. Mașinile care sosesc de la Statale 613 în direcția Squinzano au fost deviate spre Trepuzzi.

Bătrână de 80 de ani, jefuită ziua, în plină stradă