Incendiu de amploare izbucnit pe insula grecească Evia

87 de pompieri acționează în prezent în regiunea afectată

Pompierii eleni continuau vineri, pentru a doua zi, să lupte cu un incendiu izbucnit joi la Aliveri, în vestul insulei Evia. Insula este cea de a doua mai mare insulă a ţării, situată pe coasta de est a Greciei, în prefectura Attica, relatează ekathimerini.com, potrivit g4media.ro.

Un total de 87 de pompieri, împreună cu 21 de vehicule specifice, sunt angajaţi în prezent în operaţiuni în zona afectată

În sprijinul lor au venit mai multe camioane municipale încărcate cu apă şi maşini grele de terasare. Cu toate acestea, deoarece vântul în regiune bate cu putere, incendiul s-a extins acum la 2 km de satul Kaletzi, dar deocamdată autorităţile nu au anunţat evacuări. Autorităţile au reţinut un bărbat de 75 de ani care a fost văzut folosind o afumătoare. Este vorba despre un dispozitiv folosit pentru calmarea albinelor în timpul recoltării mierii, în apropiere de locul unde a izbucnit incendiul.

Insula Evia a suferit deja incendii de pădure devastatoare în 2021, care i-au distrus aproximativ o treime din păduri.

Evia este o insulă în Marea Egee și o prefectură greacă, în periferia Grecia Centrală. Reședința sa este Chalkis. Insula este o prelungire a unui lanț muntos care începe pe continent, în Tesalia (Athos, Olympus, Ossa și Pelion), traversează în lung Evia și continuă în câteva mici insulițe muntoase din sud (Andros, Tenos și Mykonos). În centrul insulei există și câteva câmpii mănoase dintre care cea mai renumită este câmpia Lelantine (Ληλαντίο/Lilantio) situată între orașele Chalkis și Eretria.

Turiste din Israel, blocate în Munții Făgăraș, salvate de jandarmii montani