Dronă de ultimă generaţie pentru cartografierea municipiului Iași

În bugetul local al municipiuui Iași a fost inclusă o sumă de peste 320.000 lei în acest sens.

Primăria Iaşi va folosi  o dronă de ultimă generaţie pentru cartografierea oraşului, potrivit g4media.ro.

Achiziţia ar urma să fie realizată în acest an: în bugetul local a fost inclusă o sumă de peste 320.000 lei în acest sens.

Având în vedere suma, echivalentul a circa 64.000 de euro, şi tipul aeronavei fără pilot pe care Primăria vrea să o cumpere (VTOL), drona poate cântâri între 10 şi 20 kg, să aibă o autonomie de zbor de câteva ore şi să poată urca până la o altitudine de până la 5.000 m. Drona este necesară pentru Serviciul GIS-Cadastru şi pentru Direcţia de Urbanism, fiind folosită pentru zbor aerofotogrammetric în vederea planurilor cadastrale, cărţi funciare şi alte proiecte în acest sens.

 „Drona este necesară pentru Serviciul GIS-Cadastru şi pentru Direcţia de Urbanism. Va fi folosită pentru zbor aerofotogrammetric în vederea planurilor cadastrale, cărţi funciare şi alte proiecte în acest sens. Prin achiziţia ei, evităm închirierea de la terţi. În sumă intră achiziţia, mentenanţa, service-ul, consumabile .”, a explicat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga. Oficialul Primăriei nu a mai precizat dacă în suma alocată sunt incluse licenţele şi partea de software, două componente care necesită costuri destul de ridicate.

Alexandru Rafila, recomandare pentru părinţii ai căror copii au simptome uşoare ale unor viroze: Ar trebui să evite deplasările la camerele de gardă.