Adrian Ionel Unifarm

Consiliul de Administrație al Unifarm a decis ca directorul general, Adrian Ionel, să fie suspendat din funcție începând cu data de 26 iunie. Măsura a fost luată pe o perioadă de șase luni, în condițiile în care Adrian Ionel este cercetat penal de DNA, pentru mai multe infracțiuni între care și luare de mită. În locul lui a fost numit în funcția de director general Ionuț Ionescu, cu un mandat de patru luni, dar nu mai târziu de finalizarea procesului de recrutare a unui nou director.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracțiuni, între care luare de mită și abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. O tranşă de un milion de măşti nu a fost conformă, creând un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm.

Pe lângă acuzațiile amintite, anchetatorii mai urmăresc și modul în care Ionel Eugen Adrian ar fi dobândit calitatea de director general al C.N. Unifarm SA. Conform surselor judiciare, la data de 6 iunie 2016, cu încălcarea dispoziţiilor legale, în calitate de membru şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Unifarm SA, Ionel Eugen Adrian ar fi votat, la şedinţa din aceeaşi dată, numirea sa ca director general al CN Unifarm SA.

Citește și: DNA l-a pus sub acuzare pe directorul Unifarm pentru luare de mită și nu numai

HashtagNews.ro