Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură cu privire la decizia Guvernului Orban de a contesta legea care respinge creșterea etapizată a alocațiilor de stat pentru copii.

„Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?!

Același Guvern incompetent care a făcut din deschiderea școlilor o mare bătaie de joc, se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocațiile copiilor! Azi, peneliștii au contestat din nou la Curtea Constituțională legea votată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis. Asta deși CCR le-a mai spus o dată că bat câmpii și că legea votată de PSD este perfect constituțională. Iohannis trebuie să iasă astăzi și să justifice această nouă decizie aberantă a Guvernului său! Până când mai tolerează acest guvern care fură până și drepturile copiilor?!  Eu am un singur mesaj. Nu vă mai bateți joc de copii! Dublați alocațiile! Respectați legea!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Dar chiar nu vă crapă obrazul de rușine?! Același Guvern incompetent care a făcut din deschiderea școlilor o mare…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 9 septembrie 2020

Se judecă peste două săptămâni

Alocațiile mărite cu 20%, de la 150 de lei la 180 de lei, sunt la un pas de a fi virate în conturile beneficiarilor. CCR a stabilit ziua pentru ședința de judecată privind sesizarea Guvernului referitoare la Legea privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, aceasta fiind pe 24 septembrie, potrivit Știri pe surse.

Reamintim că de la 1 septembrie alocațiile de stat pentru copii au crescut cu 10%, chiar dacă legea prevedea dublarea acestora. Decizia de dublare a fost luată înainte de pandemia de coronavirus, astfel că statul nu mai putea să susțină majorarea inițială.

Cea mai recentă mărire a alocației a fost în luna mai 2019, de la 84 de lei la 150 de lei. În ultimii 10 ani, alocațiile copiilor au crescut de la 42 (ianuarie 2009) la 84 de lei (iunie 2015).

Citește și: Parlamentul a votat dublarea alocațiilor. Cîțu: „Cei care au votat ar putea să doneze din venituri”

#News