Gabriela Firea și Dan Tudorache (facebook G. Firea)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a arătat măsurile concrete pe care autoritățile locale le-au luat pentru începutul anului școlar: testarea gratuită a elevilor cu simptome și a profesorilor, precizând că sănătatea copiilor noștri este pe primul plan. Astfel, Gabriela Firea și Dan Tudorache (primarul Sectorului 1) au fost prezenți la una dintre școlile din acest sector, unde au urmărit modul în care se face triajul elevilor, anunțând totodată faptul că va fi suplimentat personalul medical din cabinetele școlare pentru siguranța copiilor.

„Sănătatea copiilor noștri este pentru mine pe primul plan! Școala începe în 5 zile și cu toții, elevi și părinți deopotrivă, sperăm într-un an școlar reușit, în ciuda restricțiilor impuse de nouă realitate în care trăim. Ne-am pregătit și o vom face în continuare, astfel încât elevii să vină la școală fără grija îmbolnăvirii, într-un mediu sigur, igienizat în mod constant, care păstrează toate regulile în vigoare. Rugămintea mea, ca părinte în primul rând, este că toți copiii să se gândească cu bucurie la prima zi de școală, să aibă încredere în părinți și în cadrele didactice”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Masuri concrete pentru inceperea anului scolar : testam gratuit elevii cu simptome si profesorii. Asiguram personal…

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 9 septembrie 2020

Totodată, a precizat că ASSMB are în schema sa de personal un număr de 1.053 de posturi în cabinetele școlare, din care în acest moment sunt ocupate 903. „Am luat din timp măsuri și finalizăm procedurile pentru angajarea a 150 de persoane, pe perioadă determinată, pe posturile care erau vacante, tocmai pentru a acoperi complet schemă actuală de personal”.

48 de mii de tablete pentru școlile din sector

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a explicat că toți elevii și cadrele didactice din sector vor primi cele 48.000 de tablete, iar sălile de curs sunt deja dotate cu laptopuri, astfel încât, dacă este cazul, orele de curs să poată fi transmise online.

De asemenea, „Primăria Capitalei va derula cel mai amplu program de testare în mediul școlar, unic în țară, în cadrul căruia vor putea fi testați, gratuit, elevii bucureșteni care prezintă simptome de infecție respiratorie acută, iar cadrele didactice și personalul auxiliar din instituțiile de învățământ care doresc să-și facă teste Real Time PCR sau teste rapide, își vor putea face aceste analize gratuit, prin programul Primăriei Capitalei. În București sunt 250.000 de elevi și 24.000 de cadre didactice”, a mai postat Gabriela Firea.

Citește și: 48.000 de tablete pentru elevii din Sectorul 1

#News