Dosarul Revoluției, cu mulți martori și multă zarvă

Al doilea termen în dosarul 1045/1/2019/a1 de la ICCJ este programat, joi, de la ora 9.00.

În cursul zilei de astăzi se va judeca al doilea termen al mult discutatului Dosar al Revoluției. Vorbim despre o situație specială, întrucât numărul de persoane citate este unul destul de mare, astfel că la precedentul termen s-a creat haos din această pricină.

În data de 29 noiembrie, atunci când s-a judecat primul termen al acestui dosar controversat, un număr de 5.000 de persoane s-au aflat în incinta ÎCCJ, astfel că autoritățile au fost obligate să ia măsuri speciale, instalând bănci pe care oamenii să poată sta.

Citește și: Desfiinţarea Institutului Revoluţiei l-a surprins pe Iliescu

”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reaminteşte public numeroasele demersuri făcute de o lungă perioadă de timp în vederea asigurării unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii instanţei supreme, care trebuie să fie pregătită din punct de vedere logistic inclusiv pentru administrarea unor dosare cu un număr foarte mare de participanţi la procedurile judiciare. Dificultăţile de ordin material sunt de natură să creeze neplăceri pentru justiţiabili în desfăşurarea procedurilor judiciare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi afectează solemnitatea actului de justiţie”, a transmis ICCJ.

Citește și: SIIJ nu este de acord cu anularea acuzațiilor din Dosarul Mineriadei

Iliescu, marele absent din Dosarul Revoluției

Printre vedetele acestui proces se află și fostul președinte, Ion Iliescu. Cu toate acestea, Iliescu nu s-a prezentat la primul termen. Bănuim că situația se va repeta și astăzi, întrucât starea de sănătate a sa nu este una tocmai bună, dat fiind vârsta înaintată a lui Iliescu.

Noi îi dorim să mai trăiască un pic, totuși! Măcar până se dă sentința. Și-apoi, încă un pic, până apucă să execute măcar o parte din ea!

#News