Costel Alexe are planuri mari

În urma multelor discuții despre tărierile ilegale de păduri din România, despre care Costel Alexe s-a arătat încă de început profund afectat, iată că acesta vine și cu un plan pe care sperăm să-l pună în aplicare cât mai rapid, până ce nu-i dispare mandatul de ministrul al Mediului – întrucât, la cum se precipitează jocurile politice ale ultimei perioade, totul e posibil.

Dacă totul merge conform planului, peste 20 ani vom avea păduri

Un număr de aproximativ 50 de milioane de puieți urmează să fie plantați în această primăvară, însă și în toamnă.

Județul Suceava ar urma să fie cel mai norocos, întrucât 6.6 milioane de puieți vor ajunge să fie plantați acolo.

Județul Harghita va beneficia de 1.9 milioane de puieți, în timp ce în Maramureș se vor planta 1.5 milioane.

Citește și: Cum ne dispar pădurile „din interior”

Voluntarii, încurajați să dea o mână de ajutor

Oricine își dorește să ajute procesul de împădurire, este invitat să se înscrie pe site-ul Ministerului Mediului, pentru ca mai apoi să fie repartizat în județul preferat.

Bine de știut este că toți voluntarii vor beneficia de instructaj înainte de a plata, efectiv, puieții, pentru ca totul să decurgă ca la carte și copăceii să poată supraviețui.

Mihai Enescu, reprezentant „Plantăm fapte bune” a declarat:

”În orice acțiune de masă în parteneriat cu Romsilva sau ocoalele private, prima etapă constă în partea de instruire: niciun voluntar nu merge în teren dacă nu a fost instruit, mai ales despre tehnica corectă de plantare, dar și chestiuni ce țin de protecția muncii.
Vizate sunt și terenurile unde vremea rea a pus la pământ pădurile. În aceste cazuri, se poate interveni la doi ani după ce copacii au căzut. Și în acest an, vremea a făcut ravagii.”

#News