asigurare masina

Certasig se pregătește să-și dea duhul și să intre în insolvență

Întrucât Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să le retragă autoziția celor de la Certasig, aceștia riscă falimentul în scurt timp. Însă ce se va întâmpla cu toți clienții acestora, în acest caz?

În cursul zilei de ieri, ASF a decis retragerea autorizației companiei Certasig – Societate de Asigurare și Reasigurare, întrucât compania nu și-a stabilit termenul pentru fondurile proprii eligibile care acoperă cerința de capital minim, așa cum prevede legea. Acestea fiind spuse, Certasig a fost trimisă în insolvență, falimentul fiind următorul pas din viața acestei societăți.

Citește și: N-ai zece clase, n-ai nici permis! Modificări în Codul Rutier

Ce ar trebui să știe clienții companiei Certasig?

Întrucât situația celor de la Certasig nu este una tocmai roz, clienții se vor lovi și ei de câteva probleme. Cu toate astea, conform legislației în vigoare, greul va pica pe Fondul de Garantare a Asiguraților, în limita sumei de 450.000 lei / asigurat.

„Asigurătorul are obligația de a notifica asigurații atât cu privire la posibilitatea acestora de a denunța contractele de asigurare încheiate cu Certasig – Societate de Asigurare și Reasigurare S.A., cât și cu privire la dreptul acestora de a recupera primele de asigurare, achitate în cadrul contractelor, proporțional cu perioada cuprinsă între momentul denunțării și cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor. Contractele care nu sunt denunțate rămân în vigoare până la data expirării”, se spune în comunicatul ASF de joi.

#News