Cursuri suspendate luni în cinci județe din cauza zăpezii şi viscolului

Orele vor fi recuperate în raport de decizia Inspectoratelor Şcolare Judeţene

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

Cursurile în judeţele Brăila, Galaţi, Călăraşi, Tulcea și Constanța sunt suspendate luni, 26 noiembrie, din cauza ninsorii si a viscolului puternic. Conform ISU Brăila, prin hotărâre de CJSU, luni sunt anulate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Judeţul Brăila se află sub cod roșu de ninsori şi viscol până duminică seara, potrivit ziare.com.

”Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a transmis Prefectura Călăraşi.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online”, a transmis Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, pe Facebook.

Toate drumurile naţionale sunt închise pe perioada avertizării. O decizie similară au luat și autoritățile din județul Tulcea. Având în vedere faptul că judeţul Galaţi se află sub avertizare de cod Roşu până la ora 16:00, prefectul judeţului Galaţi, Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

În cadrul şedinţei CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi

 Orele vor fi recuperate în funcţie de cum va stabili Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea cod roșu de viscol până la ora 16.00. Avertizarea este valabilă în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila. Până la ora 16:00 vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90-100 km/h, viscol și vizibilitate redusă spre zero. În aceste județe mai multe drumuri au fost închise din cauza troienelor de zăpadă și a vizibilității reduse.

Meteorologii au anunțat cod roşu de viscol în judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Drumurile au fost închise în judeţele Brăila şi Constanţa. Meteorologii au emis duminică dimineaţă avertizare cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Toate drumurile naţionale au fost închise în judeţul Brăila. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe tronsonul kilometric al autostrăzilor A2 Bucureşti-Constanţa şi A4 Ovidiu-Agigea, traficul rutier are loc în condiţii de ninsoare viscolită, fiind depusă zăpadă pe carosabil.Primarul Cătălin Cherecheș, dat în urmărire generală