Pedofilia pe ritmuri de dans se practică dintotdeauna.

Turcii învață de mici să dea din șolduri pe ritmuri orientale, încă din timpurile când băieții erau carne de harem. Acum e artă. Există încă persoane care să-i privească lasciv, pofticios și libidinos? Cu siguranță!

Orice alt popor cu influențe orientale își învață de mici copiii același stil de dans. De cele mai multe ori nici nu e nevoie să-i învețe, au mișcările-n sânge. La fel ca sud-americanii cu dansurile flamboaiante și mișcări îndrăznețe până la limita erotismului; afro-americanii – cu celebrul twerk sau rușii, încheiați până-n gât, dar care țin ștacheta sus când vine vorba de dansuri de societate, cu copii grațioși – grație adultă pe corp de 5-6 ani. Există încă persoane care să-i privească lasciv, pofticios și libidinos? Cu siguranță!

Întrebarea e unde tragem linia? Cum facem diferența între performanță și lascivitate excesivă? Unde tragem linia de ”așa da, așa nu” când vine vorba despre dans și copii?

Să mă explic: săptămâna trecută am fost la un concurs de dans, categoria copii (grupa de vârstă 7-9 ani), la Palatul Copiilor din București. Nimic ieșit din comun.

Suntem cu toții de acord că, pentru a face performanță, nu te poți apuca de dans la 14 ani. E nevoie de ani de antrenament, sacrificii și, mai ales, exersarea grației și elasticității de la o vârstă fragedă, pentru că altfel riști să te miști ca un șifonier.

Dar. Și aici vine dar-ul: printre dansuri mai grațioase sau mai dezlânate, au existat și vreo câteva numere de belly dancing. Executate de fetițe de da, între 7 si 9 ani. Executate frumos, fără îndoială, dacă le privești ca mine, la nivel artistic. Problema intervine când aceste dansuri total nevinovate nu mai sunt privite cu ochi artistic. Problema intervine când dansurile ajung să dea material de gândire unora care numai la artistic și copilărie nu se gândesc. Pedofilia pe ring?

În prezent, în România, sunt 45.000 de condamnați pentru infracțiuni sexuale (pedofili, violatori și proxeneți). Nu ni se spune numărul exact al pedofililor. Dar, tot în România, ultima știre, din februarie, ne povestește despre un bărbat reținut pentru pedofilie, numărul victimelor fiind estimat la peste 100, numărul materialelor pornografice găsite la percheziție fiind undeva în jur de 500.

Și aici, din punctul meu de vedere, intervine diferența; linia aia subțire despre care vorbeam mai sus:

Belly dancing-ul, la copiii foarte minori, poate fi o exprimare artistică. Pentru că îl învață, îl exersează și-l prezintă într-un mediu controlat. Își dezvoltă elasticitate, dexteritate, rigoare și tot ce-ți mai trebuie pentru a putea ajunge, peste câțiva ani, la performanță. Repet: nu poți face performanță în dans dacă-l înveți de la 14 ani încolo.

La fel de real e faptul că, dacă vrei să faci un curs de belly dancing într-un mediu ”necontrolat” (sală de dans publică, cursuri plătite și publice, unde au acces tot soiul de persoane) – vârsta minimă e de 14 ani. Mențiunea e că, în diverse locații, pot participa și copii de peste 7 ani, dar doar sub supravegherea unui adult.

Ar putea fi ambele locații (concursuri/cursuri publice) atracții luminoase pentru pedofili? Bineînțeles! La fel de bineînțeles trebuie să înțelegem că nici o infracțiune sexuală nu e justificată; nici proxenetismul, nici violul, nici pedofilia.

Nu cred că belly dancing-ul practicat de minori justifică pedofilia, la fel cum nu cred că o fustă scurtă cu tocuri invită la viol. Orice act de origine sexuală neconsimțit nu are justificare.

Am avut aceste dileme după spectacol. Pentru că, dincolo de artă, auzim din ce în ce mai des despre copii victime. Despre cum se profită de ei, despre cum ajung la maturitate cu sechele greu de vindecat, despre cum au fost ”racolați”, atrași, ”descoperiți” în diverse locații, care mai de care mai diverse.

Dar. Ca să răspund la întrebarea inițială, unde tragem linia?

Linia o tragem înțelegând că un pedofil nu o să fie mai stârnit de faptul că un copil se unduiește mlădios din șolduri pe ritmuri orientale. O să fie atras de copii, punct.

Copiii care practică belly dancing nu invită la pedofilie, exersează doar un ritm de dans.

Adulții trebuie să-nvețe să facă diferența între cele două și, mai important de atât, trebuie să-nvețe să asculte și să fie în gardă. Indiferent de activitatea practicată de copilul lor. Să fie în gardă.

Citește și: Pe mine nu m-au dus ai mei la școală

#News