Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a demonstrat utilitatea Podului Ciurel, inaugurat sâmbătă, 19 septembrie, dar care luni a fost blocat pentru ceva vreme. Edilul a mai precizat că ceea ce s-a finalizat acum a fost doar prima etapă din cele trei ale proiectului început în urmă cu 14 ani, din care 10 a fost „blocat” de către instanțe de către USB.

„Acest proiect a fost gândit acum 14 ani, în trei etape, iar noi am finalizat prima dintre ele, Nodul Virtuții. Am fi putut avea acest obiectiv de investiții mult mai rapid, dacă asta a fost situația. Foarte tristă spun eu. Zece ani de zile, acest proiect a fost blocat prin tribunale de către un domn care are casă în proximitatea podului, o casă care există și acum, co-fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), prieten foarte bun cu Nicușor Dan, și împreună au făcut mai multe contestații în instanță, atacând atât autorizație de construire, cât și PUZ-ul de sector”, a explicat edilul Capitalei într-un film postat pe pagina de Facebook.

Adevărul despre Podul Ciurel in 3 minute si ceva. #faraipocrizie #faraminciuni #bineleinvinge#PodulCiurel #NodulVirtutii#OameniiPePrimulLoc

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 22 septembrie 2020

Etapa a doua, aprobată încă din luna mai

Gabriela Firea a precizat că în prima etapă a amplului proiect au fost finalizate: podul hobanat, cele trei pasaje supraterane și, de asemenea, nouă bretele de circulație, dar a ținut să menționeze și care vor fi pașii următori ai proiectului care va fluidiza traficul din vestul Bucureștiului, un drum expres care va face legătura între Podul Ciurel, va trece de Centura Capitalei și va merge până în Autostrada A1.

„Începem imediat, căci avem deja și culoarul de ex-propriere aprobat, avem contract cu asocierea de constructori (Max Boegl, Astaldi și Euroconstruct). Banii sunt consemnați, aproximativ 50 milioane de lei pentru ex-proprierile din zonă, circa 20 de imobile, este vorba despre un drum expres, până la centură, cu câte două benzi pe ambele sensuri. Acest proiect a fost aprobat încă din luna mai”, a mai spus Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că etapa a doua va merge mult mai repede, având toate cele necesare, mai mult, după joncțiunea cu centura Capitalei se va merge până în Autostrada A1.

Citește și: Firea anunță: „Pasajul Doamna Ghica va fi gata în această toamnă!”

#News