Un incărcător cu gloanţe, pierdut de un polițist din București, găsit la o groapă de gunoi din Ilfov

Polițistul care a pierdut muniția este încadrat la Secţia 12 Bucureşti.

Încărcătorul cu 15 gloanţe pierdut de un tânăr polițist din Capitală a fost găsit de un angajat al unei gropi de gunoi din județul Ilfov. Muniția ar fi fost luată de niște persoane prezente la intervenția agentului și care au văzut că aceasta i-a căzut. Ele au luat încărcătorul și au plecat de la fața locului, după care l-au aruncat la coșul de gunoi al unui magazin.

 Polițistul care a pierdut muniția este încadrat la Secţia 12 Bucureşti, iar la ieșirea din tură, atunci când a trebuit să predea armamentul, a descoperit că îi lipseşte încărcătorul cu 15 gloanţe.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, polițistul a absolvit Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina în acest an și era la prima lui ieșire pe teren. Muniția din dotarea polițistului, aflat la prima ieșire pe teren, a fost găsită joi seară, potrivit gandul.ro.

„Joi seară, în jurul orei 20.30, un angajat al unei gropi de gunoi, din județul Ilfov, a sesizat polițiștii din Ilfov cu privire la faptul că, în timp ce își desfășura activitatea, a descoperit o pungă în care se afla un încărcător de pistol, ce conținea 15 cartușe. Polițiștii ajunși la fața locului au preluat bunurile găsite, urmând a fi predate Secției 12 Poliție în vederea continuării cercetărilor”, a transmis Poliția Capitalei. La începutul acestei săptămâni, polițistul a pierdut încărcătorul cu 15 gloanţe al pistolului Beretta pe care îl primise.

Incidentul a fost cercetat de colegii agentului care au descoperit cum s-a rătăcit muniția și cum a ajuns la coșul de gunoi al unui magazin.

Imediat după ce s-a observat dispariția încărcătorului, polițiștii Secției 12 au început verificările pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor. „În urma investigațiilor efectuate, s-a refăcut traseul echipajului de poliție și s-a stabilit faptul că, în cursul acelei seri, în urma unei intervențîi, ce a presupus conducerea unei persoane la sediul secției, o persoană dintr-un grup de 3, care ar fi asistat de pe margine la eveniment, ar fi ridicat încărcătorul căzut, iar, ulterior, aceștia au părăsit zona și au intrat într-o societate comercială de alimentație publică, unde l-ar fi aruncat la un coș de gunoi”, a transmis Poliția Capitalei. Cele trei persoane au fost identificate și duse la audieri, în baza unui mandat de aducere. Oamenii legii încearcă să afle condițiile în care s-a produs incidentul.

Trei medici din Focșani, cercetați penal după moartea unei tinere