Ministrul de Interne, Marcel Vela a fost invitat la emisiunea de pe YouTube a lui George Buhnici, unde ne-a vorbit despre evoluția virusului pe teritoriul țării noastre, cât și despre măsurile ce vor fi. Deși în marea majoritate a interviului său a vobit despre măsuri mai mult sau mai puțin concrete, la un moment dat Vela i-a sfătuit pe cetățenii ce vor vedea alți cetățeni fără măști să sune la 112. Nu de alta, dar dacă „namascatul” mai și tușește, riscă direct dosar penal. Cu toate că o astfel de declarație poate intra la categoria „controversele lui Vela”, în realitate vorbim doar despre o măsură suplimentară de siguranță comunicată în mod eronat și negândit. Pentru că asta se întâmplă atunci când uiți să-ți conectezi creierul la gură, riști să distorsionezi și mai apoi, să nu fii înțeles.

„La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască – n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict”, a afirmat Vela intr-o discutie pe canalul de YouTube al lui George Buhnici.

Citește și: PSD și Zilele Prostiei: Guvernul Orban face o gafă „monumentală”

Live-ul integral al lui George Buhnici cu Marcel Vela

#News